Elon Musk Twitter logo rubikova kostka

Hodnota Twitteru se prudce snížila, podle Muska je 20 miliard dolarů

Hodnota Twitteru se po jeho převzetí miliardářem Elonem Muskem prudce snížila. Musk dal zaměstnancům společnosti akciové garance v hodnotě 20 miliard dolarů (440 miliard Kč). Nynější šéf společnosti ji v loňském roce koupil za 44 miliard dorarů, tudíž současná hodnota Twitteru se snížila o více než polovinu. Je ovšem i tak stále vyšší než hodnota jeho konkurentů. Uvádí to web The Information s odkazem na své zdroje a e-mail, který měl Musk rozeslat svým zaměstnancům.

Elon Musk přitom v prosinci uvedl, že společnost Twitter je na dobré cestě k tomu, aby v letošním roce vyrovnala zhruba výdaje a příjmy. Po převzetí Twitteru a mnohých změnách, které učinil Musk, totiž začali někteří velcí inzerenti platformu opouštět nebo za reklamu utráceli výrazně méně peněz.

Akcie Twitteru byly z americké akciové burzy staženy 8. listopadu 2022 poté, co je Musk všechny skoupil a převedl společnost do soukromého vlastnictví. Podle výpočtů společnosti Koyfin by se nyní akcie Twitteru prodávaly za zhruba 11násobek letošních tržeb, což je ale stále výrazně více než akcie jeho konkurentů, kupříkladu firmy Snap, Pinterest či Meta Platforms, které se obchodují v průměru za 4,5násobek odhadovaných tržeb za rok 2023.

Musk se podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg stal znovu nejbohatším člověkem na planetě. Pomohl mu k tomu letošní růst akcií další jím řízené firmy, tedy automobilky Tesla. Hodnota Muskova majetku se odhaduje na 187,1 miliardy USD (4,1 bilionu Kč). Podle žebříčku časopisu Forbes, který používá jinou metodiku, zůstává Musk druhý za francouzským podnikatelem Bernardem Arnaultem, spoluvlastníkem skupiny LVMH.

AN
Zdroje a obrázky: theinformation; remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Hodnota Twitteru se prudce snížila, podle Muska je 20 miliard dolarů“

  1. […] Hodnota Twitteru se prudce snížila, podle Muska je 20 miliard dolarů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..