Partnerství mezi Starlink a T-Mobile

Starlink a T-Mobile začnou letos testovat konektivitu pro mobily

Společnost SpaceX, která provozuje satelitní internet Starlink, a T-Mobile začnou letos testovat novou službu, která přinese satelitní konektivitu pro mobilní telefony. Možná se tak nacházíme blízko budoucnosti, kdy se podaří pokrýt tzv. mrtvé zóny, tedy místa, kde není ani mobilní signál, což je kupříkladu na horách, v národní parcích či na pouštích.

SpaceX a T-Mobile oznámily partnerství již v srpnu loňského roku s tím, že plánují poskytnout „téměř kompletní pokrytí na většině míst v USA, dokonce i na mnoha nejvzdálenějších místech, která byla dříve nedosažitelná tradičními mobilními signály“. Záměrem je vytvořit novou síť, která bude využívat středopásmové spektrum 5G satelitů Starlink a T-Mobile.

Elon Musk spolu s generálním ředitelem T-Mobile, Mikem Sievertem, představili v loňském roce společnou iniciativu „Coverage Above and Beyond“. A Právě v rámci této iniciativy a uzavřeného partnerství mezi společnostmi Space X a T-Mobile by mělo letos začít testování možnosti připojení k internetu Starlink pomocí mobilního telefonu. V současnosti je pro připojení ke Starlinku zapotřebí vlastnit speciální terminál.

V srpnu tohoto roku by měl být spuštěn Starlink V2, který má odstranit veškeré mrtvé zóny v internetovém připojení právě díky možnosti připojení z mobilu. Mobilní operátoři tak podle T-Mobilu dosáhnout téměř 100% pokrytí celého území Spojených států amerických, což by za běžné situace bylo velmi složité. Naněkterých místech, jako jsou právě národní parky, pouště, pohoří či další odlehlá místa, je totiž náročné najít mobilní signál.

AN
Zdroje a obrázky: techcrunch; tesmanian


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..