Starlink - Elon Musk

Starlink dostal povolení od FCC k nasazení do dopravních prostředků

Společnost Starlink má nyní povoleno přenášet širokopásmové připojení do pohybujících se dopravních prostředků, uvedla Federální komise pro komunikaci (Federal Communications Commission) FCC. Znamená to , že bude možné používat Starlink po zmíněném povolení od FCC v pohybujících se autech, letadlech i lodích. Starlink má už dohody o poskytování Wi-Fi za letu s nejméně dvěma leteckými společnostmi.

Starlink odstranil hlavní překážky

Povolení značí, že Starlink odstranil hlavní překážku, protože již podepsal smlouvy s leteckými dopravci, včetně Hawaiian Airlines a společností JSX , aby cestujícím poskytoval Wi-Fi za letu.

„Autorizace nové třídy terminálů pro satelitní systém SpaceX rozšíří rozsah širokopásmových schopností, aby vyhověly rostoucím požadavkům uživatelů, kteří nyní vyžadují připojení na cestách, ať už řídíte obytný vůz po celé zemi, přesouváte nákladní loď z Evropy do amerického přístavu, anebo při vnitrostátním nebo mezinárodním letu,“ uvedla FCC ve svém autorizačním příkazu.

Starlink již na výletních lodích

Starlink používá síť satelitů na nízké oběžné dráze k přenosu širokopásmového připojení na satelitní antény uživatelů, nazývané terminály. Je navržen tak, aby byl schopen oslovit zákazníky v odlehlých oblastech se špatným internetovým připojením. Povolení FCC umožní společnosti Starlink rázněji prosazovat obchody s dopravními společnostmi. Royal Caribbean se v červnu stala první výletní společností, která si na svých lodích vyžádala Starlink.

Měsíční předplatné pro obytné vozy za 135 USD

Starlink také v květnu spustil měsíční předplatné pro obytné vozy za 135 USD. Při spuštění společnost uvedla, že internetovou službu nelze používat, když je obytný vůz v pohybu. Viceprezident komerčního prodeje Starlink Jonathan Hofeller řekl účastníkům březnového panelu, že služba má přes 250 000 předplatitelů.

AN
Zdroje a obrázky: insider; starlink; pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Starlink dostal povolení od FCC k nasazení do dopravních prostředků“

  1. […] Starlink dostal povolení od FCC k nasazení do dopravních prostředků […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..