Místo ptáčka Twitter zobrazuje logo Dogecoin, kryptoměna prudce vzrostla - Elon Musk

Místo ptáčka Twitter zobrazuje logo Dogecoin, kryptoměna vzrostla

Poté, co internetová síť Twitter začala v pondělí logo kryptoměny Dogecoin zobrazovat místo svého vlastního loga ptáčka, cena této digitální měny výrazně vzrostla. Majitelem společnosti Twitter se na podzim stal miliardář Elon Musk, který už v minulosti měnu Dogecoin propagoval.

Profil AzaNoviny na sociální síti Twitter
Profil AzaNoviny na sociální síti Twitter

Podle serveru CoinDesk se cena Dogecoinu za posledních 24 hodin zvýšila zhruba o čtvrtinu. Dogecoin, jehož logo tvoří hlava psa japonského plemene šiba-inu, vznikl v roce 2013 jako vtip. Nyní je podle agentury Reuters sedmou největší kryptoměnou z hlediska tržní hodnoty.

Musk podporuje Dogecoin již dlouho

Musk, který je šéfem výrobce elektromobilů Tesla, začal Dogecoin podporovat již před lety. Tesla začátkem roku 2021 oznámila, že začne Dogecoin přijímat za některé své doprovodné produkty, nikoli však za vozy.

Elon Musk minulý týden požádal amerického soudce, aby zamítl žalobu požadující odškodné 258 miliard dolarů (zhruba 5,5 bilionu Kč), která ho obviňuje z provozování pyramidového systému na podporu Dogecoinu. Právníci Muska a společnosti Tesla označili žalobu investorů do Dogecoinu kvůli Muskovým „neškodným a často hloupým tweetům“ o Dogecoinu za smyšlenou historku. Podle právníků investoři nikdy nevysvětlili, jakým způsobem chtěl Musk někoho podvést nebo jaká rizika skrýval. Jeho výroky o Dogecoinu byly podle nich příliš vágní na to, aby podpořily tvrzení o podvodu.

Investoři obvinili Muska, že za dva roky záměrně zvýšil cenu Dogecoinu o více než 36 000 % a pak jej nechal padnout. Tím si podle nich přišel na miliardy dolarů na úkor ostatních investorů dogecoinu.

AN
Zdroje a obrázky: coindesk; twitter; remix pixabay

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..