5. ročník ankety Podcast roku

V 5. ročníku ankety Podcast roku změny ve struktuře kategorií

Dnešním dnem odstartovalo hlasování v anketě Podcast roku ročník #05, ve kterém byly učiněny změny co do struktury kategorií. Veřejnost hlasuje v hlavní kategorii Podcast roku, ze které vzejdou absolutní vítězové (první až třetí umístění) ale i vítězové jednotlivých tematických kategorií (Zpravodajství a publicistika, Talk show, Veřejnoprávní, Zábava, Životní styl a zdraví, Vzdělávací, True Crime, Sport, Byznys a osobní finance). Odborná porota vybírá vítěze v kategorii Objev roku.

Podcast roku – Veřejnost

V kategorii, ve které hlasuje veřejnost, může hlasovat každý posluchač, a to v období od 9. 5. 2023 do 5. 6. 2022. Stačí jen vepsat jeden až pět nejoblíbenějších podcastů, odeslat hlasovací formulář a potvrdit své hlasování kliknutím na odkaz, který hlasujícímu přijde do e-mailu. V průběhu soutěže může každý posluchač hlasovat pouze jednou. V případě porušení tohoto pravidla je účastník ze hry vyřazen a jeho hlasy se do hry nezapočítávají. Pořadatel/organizátor je oprávněn prohlásit za neplatné a nepřihlížet k hlasům, u nichž je důvodné podezření, že nebyly provedeny unikátním hlasujícím (např. hlasovací roboty apod.)

Podcastu, který Hlasující uvede do formuláře na 1. místo bude přiděleno 5 hlasů, podcastu, který Hlasující uvede do formuláře na 2. místo budou přiděleny 4 hlasy, podcastu, který Hlasující uvede do formuláře na 3. místo budou přiděleny 3 hlasy, podcastu, který Hlasující uvede do formuláře na 4. místo budou přiděleny 2 hlasy a podcastu, který Hlasující uvede do formuláře na 5. místo bude přidělen 1 hlas.

Pro jaké podcasty lze zlasovat?

Hlasovat můžete pro podcast, který je vydáván tvůrcem v České republice ze všech českých podcastů a alespoň jeden díl byl vydán v termínu od 1. 5. 2022 až po 1. 5. 2023 (podcasty, které již více, jak rok nevydávají nové epizody, nebudou do ankety zařazeny).

Autoři podcastů (podcasteři) mohou aktivně vyzývat své posluchače k hlasování například prostřednictvím sociálních sítí, emailů atp.

V letošním ročníku ankety Podcast roku došlo tedy na změny ve struktuře kategorií, kdy z hlasování veřejnosti vzejdou jak absolutní vítězové (1. – 3. místo), tak i vítězové jednotlivých tematických kategorií – Zpravodajství a publicistika, Talk show, Veřejnoprávní, Zábava, Životní styl a zdraví, Vzdělávací, True Crime, Sport, Byznys a osobní finance.

Hlasovat pro vaše favority můžete ZDE

Hlasující získávají hodnotné ceny. Vyhrává ten, jehož hlasy byly doručeny jako v pořadí 333., 3 111., 23 000. a 45 000. Všichni výherci obdrží SONY WF-C700N bezdrátová sluchátka a ECG bezdrátový reproduktor.

Ceny pro hlasující v anketě Podcast roku
Ceny pro hlasující v anketě Podcast roku

Objev roku – Cena poroty

Cenu uděluje odborná porota složená převážně z českých podcasterů. Nominace vybírají členové poroty. Každý vybere až tři favority, které se zařadí do hlasování o Objev roku.

Odborná porota

Martin Groman – Autor podcastu Přepište dějiny
Aleš Stuchlý – Filmový kritik, moderátor
Vyhonit Ďábla – Autorky podcastu
Václav Dolejší – Novinář, Seznam Zprávy
Eliška Vyhnánková – Učím firmy používat sociální sítě
Adam Dunovský – Autor podcastu Brocast
Jakub Kotek – Moderátor Evropy 2 a podcaster

Porota pak přiděluje 3 hlasy pro první místo, 2 hlasy pro druhé místo a 1 hlas pro třetí místo. Pokud na prvním místě skončí více než jeden podcast, koná se druhé kolo mezi těmito podcasty. Budou vyhlášeny první tři místa s nejvíce hlasy v kategorii Objev roku. Cenu převezme první z nich.

Pořadatel ankety Podcast roku

Pořadatelem soutěže Podcast roku je jako vždy společnost Active Radio a.s., provozovatel rádií Evropa 2, Frekvence 1, Rádia Z a audio platformy Youradio.
Spolupořadatel je Český rozhlas.

AN
Zdroje a obrázky: podcastroku; elektroworld


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..