4. ročník Podcast roku

4. ročník ankety Podcast roku zná vítěze: Vinohradská 12 a Opravdové zločiny

Anketa Podcast roku ročník #04 zná své vítěze ve všech třech kategoriích. První místo v kategorii Veřejnoprávní podcast obsadil podcast z dílny Českého rozhlasu Vinohradská 12, v Autorských podcastech pak na nejvyšší stupínek vystoupal pořad Opravdové zločiny moderátorek Evropy 2 Lucky Bechynkové a Báry Krčmové. Krom těchto dvou kategorií, o nichž rozhodovala hlasováním veřejnost, byly uděleny i Ceny odborné poroty.

Veřejnoprávní podcast

Podcasty z dílny České televize nebo Českého rozhlasu.

Zlato: Vinohradská 12
Stříbro: Host Lucie Výborné
Bronz: ČT sport podcasty

Autorský podcast

České podcasty ostatních tvůrců, mimo veřejnoprávní podcasty. Veřejnost mohla vybírat ze všech českých podcastů, které vydaly alespoň jeden díl v termínu od 1. 5. 2021 až po 20. 5. 2022.

Zlato: Opravdové zločiny
Stříbro: U Kulatého stolu
Bronz: Fantastický Podcast

Ceny odborné poroty

Kategorie

Společnost: Insider
Zpravodajství: Podcast Vinohradská 12
Zábava: Buchty
Osobní rozvoj a vzdělávání: Balanc
Byznys: Ve vatě
Sport: Stadiony
Objev roku: Čekání na prezidenta

Porota
Iva Jonášová – Ředitelka Vývoje a výroby v Českém rozhlase

Od ledna 2022 je ředitelkou Vývoje a výroby v Českém rozhlase a věnuje se rozvoji digitálního audio obsahu. Od roku 2015 do roku 2022 byla šéfredaktorkou stanice Českého rozhlasu pro mladé Radia Wave. Zaměřuje se na audio-first a podcastovou strategii a vývoj audio formátů pro online prostředí. Působila jako moderátorka, dramaturgyně, režisérka, autorka pořadů a redaktorka na různých stanicích Českého rozhlasu a v České televizi (pořady Paskvil, kult_off, PopStory). Je spoluzakladatelkou komunitního rádia StreetCulture a do roku 2015 byla ředitelkou StreetCulture, o. p. s.

Vilém Franěk – Chief Marketing Officer at CVC

Při studiu Lékařské fakulty v Plzni přičuchl k marketingu skrze komunikaci nově vznikající univerzitní hokejové ligy. Následně začal poznávat digitální svět v internetové televizi Stream.cz a po několika letech skončil až prací na digitální komunikaci hokejové NHL. Při tom stál u zrodu internetové televize MALL.TV, ve které dnes zastává roli marketingového ředitele. Podílel se také na vzniku pořadu Mikýřova úžasná pouť internetem.

Zuzana Kovačič Hanzelová – Moderátorka

Slovenská moderátorka a reportérka deníku SME, kde působí od roku 2018. Věnuje se zejména politice a tématům chudoby, vede politicko-společenský diskusní pořad Rozhovory ZKH, moderuje podcast Dobré ráno a je autorkou podcastové minisérie Odsouzení k neúspěchu o generační chudobě na Slovensku.

Ondřej Kopa – Šéfredaktor Rádia Z

Od roku 2020 je šéfredaktorem Rádia Z. Na rozhlasových vlnách začal poprvé působit v roce 1994. Byl parlamentním zpravodajem Radiožurnálu. Deset let strávil na televizi Prima jako zástupce šéfredaktora zpravodajství a několik let byl šéfeditorem ČT24. Přednáší na Fakultě sociálních věd UK.

Sara Polak – Archeolog

Sara je archeoložka v oblasti umělé inteligence, píše knihy o memes a historii a věnuje se výzkumu cloudových civilizací. Založila klubovnu pro geeky a technologické nadšence Paionners v Paralelní Polis a věnuje se demystifikaci umělé inteligence pro veřejnost. Točí osvětové pořady, píše články a momentálně zakládá na Fakultě informačních technologií ČVUT výzkumnou skupinu na téma cloudových civilizací. Jejím snem je, aby potenciál technologií pochopil řadový občan a uměl s ním v životě šermovat. Sara není fanoušek status quo, má ráda určitou míru chaosu a chorobně miluje dějepisné trivia o římském impériu nebo průmyslové revoluci. Má ráda Montyho Pythona, sýr, černý humor a velké uslintané psy.

Karolína Čumriková – Šéfredaktorka heyfomo.cz

Karolína Čumriková V roce 2021 založila internetový web heyfomo.cz pro generaci Z. Na vysokou školu se vydala do Cardiffu, kde vystudovala Fashion Marketing & Retail Design. Magisterský titul v oboru Fashion Marketing & Communication získala v Londýně. Zkušenosti načerpala na stážích pro Marie Claire a Footshop. Předtím, než se stala šéfredaktorkou, pracovala jako Social Media Manager v Harper’s Bazaar a Vogue CS.

Pořadatel ankety Podcast roku

Pořadatelem soutěže Podcast roku je společnost Active Radio a.s., provozovatel rádií Evropa 2, Frekvence 1, Rádia Z a audio platformy Youradio.

Spolupořadatelem je Český rozhlas.

AN
Zdroje a obrázky: podcastroku


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „4. ročník ankety Podcast roku zná vítěze: Vinohradská 12 a Opravdové zločiny“

  1. […] 4. ročník ankety Podcast roku zná vítěze: Vinohradská 12 a Opravdové zločiny […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..