FloodHub – Platforma Google upozorňující na povodně

Google v Česku a Slovensku spustil FloodHub upozorňující na povodně

Americká internetová společnost Google spustila v České republice a na Slovensku svou platformu FloodHub, která dokáže upozorňovat a předpovídat povodně. Tvrdí, že před povodněmi dokáže díky využití umělé inteligence (AI) varovat až sedm dní dopředu. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. FloodHub najdete ZDE

Umělá inteligence zpracovává různé veřejně dostupné zdroje dat, jako jsou předpovědi počasí a satelitní snímky. Technologie kombinuje hydrologický model, který předpovídá množství vody tekoucí v řece, a inundační model, který předpovídá, jaké oblasti budou zasaženy a jak hluboká bude voda.

Povodňovou situaci v Česku sleduje FloodHub v rámci Google Map na celkem 17 místech, dvě z nich jsou za hranicemi České republiky. Zájemci najdou informace o vývoji stavu vody za uplynulých několik dní a předpověď až na sedm dní dopředu.

V roce 2018 Google spustil předpovídání povodní v Indii a následně službu rozšířil do Bangladéše, aby pomohl bojovat s katastrofálními škodami způsobenými každoročními záplavami. Díky pokrokům v globálních předpovědních modelech postavených na AI a strojovém učení firma v roce 2022 rozšířila svou technologii do dalších 18 zemí a v současnosti přidává dalších 80 zemí.

FloodHub – Upozornění na povodně

FloodHub poskytuje široké veřejnosti upozornění na povodně od Googlu.
Pokud jste v oblasti náchylné k záplavám, otevřete si FloodHub a prohlédněte si aktuální povodňové informace pro vaši oblast. Pokud ne, otevřete FloodHub, přibližováním a oddalováním přejděte na oblast, která vás zajímá, a prohlédněte si relevantní povodňové informace pro danou oblast.
Informace služby FloodHub jsou po přiblížení k dispozici ve vysokém rozlišení a poskytují široký pohled na celou zaplavenou oblast.

AN
Úvodní obrázek: floodhub


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..