Přečíst si příspěvky na sociální síti Twitter mohou nově jen registrovaní

Přečíst si příspěvky na sociální síti Twitter mohou nově jen registrovaní

Přečíst si příspěvky (tweety) mohou na sociální síti Twitter v současné době jen registrovaní uživatelé. Internetová společnost Twitter začala umožňovat čtení tweetů pouze uživatelům s účtem na její síti. Majitel firmy Elon Musk tento krok označil za „dočasné nouzové opatření“. Nepřihlášení uživatelé, kteří se pokusí zobrazit obsah na síti Twitter, jsou nyní vyzváni, aby se přihlásili do existujícího účtu či aby si založili účet nový.

Opatření je podle Muska reakcí na tu skutečnost, že stovky organizací ze sítě Twitter „mimořádně agresivně“ extrahují data, což podle něj „degraduje služby pro normální uživatele“. Musk si už dříve stěžoval, že firmy působící v oblasti umělé inteligence (AI) využívají data ze sítě Twitter k trénování svých systémů. „Podnikneme právní kroky proti těm, kteří kradli naše data,“ uvedl.

Musk firmu Twitter koupil v říjnu loňského roku a podnik od té doby prošel rozsáhlými změnami. Mimo jiné zavedl placené ověřování uživatelů a platícím uživatelům umožnil psát výrazně delší tweety. Twitter také výrazně snížil počet zaměstnanců.

Musk, který je rovněž výkonným ředitelem automobilky Tesla, je nyní nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 231 miliard dolarů (zhruba pět bilionů Kč).

AN
Zdroje a obrázky: agentury; twitter

Komentáře

Jeden komentář: „Přečíst si příspěvky na sociální síti Twitter mohou nově jen registrovaní“

  1. […] Přečíst si příspěvky na sociální síti Twitter mohou nově jen registrovaní […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..