Mobilní aplikace sociální sítě Truth Social

Truth Social nově i pro region Česko

Sociální síť Truth Social je od konce června již přístupná i pro region v němž je zahrnuto také Česko. Truth, nebo-li Pravda, byla spuštěna ve Spojených státech v únoru 2022 nejprve pro zařízení od Applu s operačním systémem iOS. Posléze vznikla též aplikace pro Android, kterou ale nějaký čas šlo nainstalovat na přístroje s tímto operačním systémem pouze přes APK, neboť appka díky nesplnění podmínek a pravidel Googlu neprošla do obchodu s aplikacemi Google Store. To se změnilo v listopadu minulého roku a nyní už je dostupná i v oficiálním obchodu. Přístup k této sociální síti ovšem nebyl celosvětový, a to ani přes webové rozhraní. K tomu došlo až v současné době, tudíž i uživatelé z našeho regionu již mohou na této platformě sociálních médií působit.

Aplikace Truth Social se podobá svým konkurentům, tedy podobným službám typu GETTR, Parler či nejznámější a nejrozšířenější službě tohoto typu Twitter. Na „Pravdě“ působí, jako na své hlavní platformě, kupříkladu bývalý prezident USA Donald Trump, který byl svého času, tedy v roce 2021 po známých nepokojích kolem Kapitolu, zablokován právě na Twitter. Ač s novým majitelem Elonem Muskem došlo k odblokování jeho účtu, Trump již zůstává věren své „Pravdě“ a na cvrlikající platformu se už nevrátil.

Česká komunita na Truth Social

S koncem června se na Truth začalo registrovat množství uživatelů z České republiky. Mimochodem všichni mají jako datum své registrace právě „červen 2023“. Z veřejně známých osobností tu můžeme nalézt například principála XTV Luboše Xavera Veselého, předsedu Svobodných Libora Vondráčka nebo předsedu strany Motoristé sobě Petra Macinku.

Truth Social - Feed - Příspěvky
Truth Social – Feed – Příspěvky

Aplikace Truth Social

K sociální síti lze přistupovat přes mobilní zařízení s operačními systémy iOS a Android, taktéž z běžného prohlížeče přes webové rozhraní. Mobilní aplikace si můžete stáhnout z odkazů níže.

WEB: https://truthsocial.com/

TRUTH social

Truth Social je alt-tech platforma sociálních médií vytvořená Trump Media & Technology Group , tedy americkou mediální a technologickou společností založenou v říjnu 2021 bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Anděl Azazel; AN
Zdroje a obrázky: ts


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

2 komentáře: „Truth Social nově i pro region Česko“

  1. […] Truth Social nově i pro region Česko […]

  2. […] Všechny důležité doklady v mobilu Reddit – Sociální síť (ne pro každého). Truth Social nově i pro region Česko KaiOS – Operační systém pro tlačítkové telefony. Sudeten.net – Nová […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..