TikTok Shop - TikTok spustil prodej už i v USA, nákupy přímo při sledování videí

TikTok spustil prodej už i v USA, nákupy přímo při sledování videí

TikTok spustil prodej už i v USA. Firma ByteDance na své aplikaci nabízí internetový prodej již nějakou dobu v domovské Číně a na řadě dalších asijských trzích, jako kupříkladu Thajsko, Vietnam, Malajsie, Singapur či Filipíny. Nyní se tedy rozhodla expandovat i na velmi lukrativní trh americký.

Jsou to právě Spojené státy, kde má TikTok více než 150 milionů aktivních uživatelů, které jsou pro čínskou společnost klíčovým trhem. Aplikace TikTok tak nově poskytuje na tomto trhu tvůrcům, značkám a obchodníkům nástroje, které jim umožní vytvářet přímo prodejní příspěvky.

Po měsících testování tak společnost ByteDance spustila na své sociální síti TikTok internetový prodej právě v USA, kdy budou moci tvůrci přidávat reklamy na produkty či služby přímo do svých videí. Fanoušci si tak velmi lehce a snadno koupí přesně to, co se jim ve videích bude líbit.

Jak to funguje? Jednoduše

V praxi to funguje velmi jednoduše. Budete například sledovat influencerku, jak testuje nové oční stíny. Přímo v diskuzi podél spodní části obrazovky se zobrazí záložka s informacemi o tom, kolik zmiňované oční stíny stojí, a samozřejmě i proklik do internetového obchodu, kde je budete moci zakoupit.

TikTok spustil prodej v USA
TikTok spustil prodej v USA

Znamená to tedy, že TikTok nebude reklamní příspěvky vytvářet sám, místo toho do práce zapojí samotné influencery a výrobce, kteří budou moci snáze nasměrovat své diváky na relevantní zboží.

Zástupci společnosti v úterý na oficiálním blogu prozradili, že na americkém trhu již navázali spolupráci s nákupními platformami, prostřednictvím kterých bude možné zboží nakupovat – jedná se kupříkladu o Shopify, Salesforce či Zendesk.

Čínské platformy specializující se na prodej, jako je Shein a Temu, se těší v USA stále rostoucí popularitě. ByteDance si od nové funkce slibuje, že se sveze na zájmu lidí toužících po zajímavých věcech na lukrativním americkém trhu.

Lze očekávat, že se postupně dočkáme možnosti nakupování také na dalších trzích, nejspíše i v Evropě. Žádné informace o plánech na expanzi na další trhy ale zatím od tvůrců nezazněla.

AN
Zdroje a obrázky: tiktok


od

Komentáře

2 komentáře: „TikTok spustil prodej už i v USA, nákupy přímo při sledování videí“

  1. […] TikTok spustil prodej už i v USA, nákupy přímo při sledování videí […]

  2. […] TikTok spustil prodej už i v USA, nákupy přímo při sledování videí […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..