TikTok přidává do aplikace textové zprávy

Souboj sociálních sítí, TikTok přidává do aplikace textové zprávy

V současné době lze sledovat souboj a soupeření sociálních sítí na poli textových zpráv. Nedávno s aplikací Threads vyjela Meta, která ji propojila s Instagramem. Nyní TikTok přidává do své aplikace textové zprávy. Ano, čínská aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok bude nově nabízet možnost poslat jen textovou zprávu. Firma to oznámila na svém webu. Tím se dosti vyostří konkurence mezi velkými sociálními sítěmi. Platforma se také chystá ve Spojených státech uvést do provozu internetový prodej, o čemž psal ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).

TikTok upřesnil, že nová funkce dává uživatelům „další způsob, jak se vyjádřit“. Začátkem tohoto měsíce TikTok spustil novou službu streamování hudby, která má konkurovat platformám jako Apple Music a Spotify.

Uživatelé TikToku budou mít nyní v aplikaci tři možnosti – budou si moci vybrat mezi zveřejněním fotografie, videa, nebo textu. Své příspěvky mohou upravit přidáním zvuku, polohy nebo pomocí funkce duet, která uživatelům umožňuje vzájemně reagovat na obsah. V případě videa se to původní a reakce na něj obvykle zobrazují vedle sebe na obrazovce.

„Díky těmto funkcím budou vaše textové příspěvky stejně dynamické a interaktivní jako kterékoliv video nebo fotografie,“ uvedl provozovatel sítě.

TikTok Music

Platforma TikTok, kterou vlastní čínská společnost ByteDance, nedávno spustila v Brazílii a v Indonésii novou službu pro streamování hudby TikTok Music. Minulý týden společnost spustila i její testovací verzi v Singapuru, Mexiku a v Austrálii. Tato služba uživatelům umožní „poslouchat, sdílet a stahovat hudbu, kterou objevili na TikToku, a také sdílet své oblíbené skladby a umělce s komunitou“ na této sociální síti, uvedl mluvčí společnosti.

Internetový prodej zboží

Internetový prodej zboží vyrobeného v Číně spustí TikTok ve Spojených státech podle zdrojů WSJ v srpnu. Podnik se tak snaží napodobit úspěch, kterého v USA dosáhly konkurenční platformy Shein a Temu založené v Číně. Podobně jako v případě služby Sold by Amazon od amerického internetového prodejce Amazon bude TikTok za čínské výrobce a obchodníky skladovat a odesílat zboží. Bude také zajišťovat marketing, transakce, logistiku a poprodejní služby.

Souboj sociálních sítí

V posledních týdnech se vyostřilo soupeření mezi konkurenčními firmami v oblasti sociálních médií. Americká společnost Meta Platforms na začátku tohoto měsíce spustila sociální síť Threads, nového rivala sítě Twitter. A teď TikTok přidává do své aplikace textové zprávy a chystá se na internetový prodej zboží. Elon Musk zase oznámil takzvaný rebranding u své sociální sítě, tedy změnu identity značky, kdy ji přejmenoval na X. Ukázal také nové logo, které tvoří právě písmeno X v černobílém provedení.

AN
Zdroje a obrázky: wsj; tiktok


od

Komentáře

Jeden komentář: „Souboj sociálních sítí, TikTok přidává do aplikace textové zprávy“

  1. […] Souboj sociálních sítí, TikTok přidává do aplikace textové zprávy […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..