Vodafone ČR budova Stodůlky

Vodafone zaznamenal v minulém fiskálním roce v ČR pokles zisku o 27 %

Vodafone Czech Republic je součástí nadnárodní skupiny Vodafone Group. Českému mobilnímu operátorovi Vodafone klesl ve fiskálním roce končícím letos na konci března v ČR zisk o 27 % na 933 milionů korun. Tržby vzrostly o 3,7 % na 20,55 miliardy korun. Ziskovost ovlivnila energetická krize i vysoká inflace spolu s nutností investovat do splnění licenčních požadavků. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

„Naše tržby v uplynulém roce narostly, a to především díky růstu počtu tarifních zákazníků, ale i zákazníků s předplacenými kartami. Masivně jsme investovali do nejmodernější 5G sítě, Vodafone už tak pokryl přes 75 % populace a je v pokrytí 5G jasný lídr. S tím ovšem souvisel i růst nákladů. Vliv měla také energetická krize spolu s vysokou inflací,“ uvedl viceprezident Vodafonu pro finance Milan Kníže.

Vodafone měl v ČR na konci fiskálního roku 4,01 milionu mobilních zákazníků, počet uživatelů pevného vysokorychlostního internetu se zvýšil o 5000 na 611.000 připojených.

Mezi priority společnosti do dalšího fiskálního roku patří rozšiřování pokrytí 5G, investice do pevných sítí a spolupráce s T-Mobile. „Projekt společné výstavby je dlouhodobou aktivitou, která se bude uskutečňovat od roku 2023. První domácnosti by takto měly být připojené už ve druhé polovině roku. Vedle spolupráce s T-Mobile dále masivně investujeme do výstavby optických přípojek a modernizace vlastní kabelové infrastruktury, která nyní pokrývá více než 1,6 milionu domácností a firem,“ uvedla firma ve zprávě o podnikatelské činnosti.

AN
Zdroje a obrázky: vodafone


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..