Biden si založil účet na sociální síti Truth Social

Biden si založil účet na Trumpově síti Truth Social

Americký prezident Joe Biden si v pondělí založil účet na sociální síti Truth Social, tedy platformě svého rivala a bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Truth Social je alt-tech platforma sociálních médií vytvořená Trump Media & Technology Group, což je americká mediální a technologická společnost založená v říjnu 2021 právě Trumpem. Bidenův štáb se netají tím, že účtem chtějí na síť přinést zábavu.

Úplně první příspěvek Bidenova štábu na sociální síti Truth Social byl tohoto znění „Tak jo. Uvidíme, co z toho bude. Konvertité jsou vítáni!“ Tým současného amerického prezidenta tak s určitou nadsázkou naráží na to, že se současní příznivci Donalda Trumpa mohou po letech odloučení „vrátit k životu v církvi“, tedy mít opět víru v Bidena.

Biden si založil účet na Truth Social - Úvodní příspěvek
Biden si založil účet na Truth Social – Úvodní příspěvek

Joe Biden a jeho štáb nový účet na Truth Social pojmenoval BidenHQ a jako profilový obrázek zvolil prezidentský tým černobílý Bidenův obličej s červenými paprsky vycházejícími z očí. Tato ilustrace odkazuje na internetový mem „Dark Brandon“, Bidenovo temné alter ego, které je i ústředním motivem jeho prezidentské kampaně pro rok 2024.

„Připojili jsme se k síti Truth Social z jediného důvodu – myslíme si, že je to velmi vtipné,“ uvedl prezidentův tým na síti X, kde zároveň zveřejnil hned několik klipů, v nichž Trumpovi soupeři v republikánských primárkách exprezidenta kritizují, případně rovnou chválí Bidena.

Truth nebo-li Pravda

Velmi zajímavá pak přijde ta skutečnost, že samotný Trump s Bidenovým účtem na své vlastní platformě nemůže příliš mnoho dělat. Tato sociální síť totiž podporuje „otevřenou, svobodnou a upřímnou globální konverzaci bez diskriminace na základě politické ideologie“. Kdyby Trump účet zakázal, sám by popřel myšlenku svobodného vyjadřování, což byl přitom hlavní důvod, proč Truth Social založil. Předcházely tomu spory prakticky se všemi velkými sociálními sítěmi, které nejprve smazaly řadu Trumpových příspěvků, aby následně jeho účty zcela zablokovaly.

„Na Truth Social je pramálo pravdy, ale teď to bude alespoň trochu zábava,“ řekl televizi Fox News nejmenovaný člen Bidenovy kampaně. I když má být nový účet zábavný, prezidentův tým plánuje „na síti bojovat i s dezinformacemi a setkávat se s voliči“.

Trump na vytvoření profilu svého rivala zatím nereagoval.

AN
Zdroje a obrázky: Truth; Síť X


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..