Threads, an Instagram app - textová sociální síť společnosti Meta

Situace Threads se obrátila k lepšímu, má 100 milionů uživatelů, tvrdí Zuckerberg

Pověsti o brzkém zániku či úpadku do zapomnění sociální sítě Threads byly patrně přehnané. Šéf společnosti Meta Mark Zuckerberg prozradil, že Threads, jenž je jakýmsi přímým konkurentem Sítě X Elona Muska, navštíví měsíčně téměř 100 milionů uživatelů. Což je výrazně větší množství, než kolik odhadovali analytici. Zuckerberg nedávno poskytl webu The Verge rozhovor týkající se výdělků společnosti Meta, kdy hovořil i o Threads. Situace se podle jeho slov obrátila k lepšímu. „Uplynuly tři měsíce a s trajektorií jsem velmi spokojený,“ uvedl Zuckerberg.

Sociální síti Threads už po určitém výrazném propadu nikdo moc nevěřil. Chvíli to vypadalo tak trochu jako výstřel do prázdna. Sice se Threads záhy po spuštění platformy začátkem července stala nejrychleji rostoucí aplikací světa, která jako jediná pokořila dokonce i ChatGPT. Bublina ovšem velmi rychle splaskla. Experti analytické společnosti Insider Inteligence viděli vyhlídky sociální sítě nevalně. S podobnými nelichotivými prognózami začali přicházet i další společnosti. Nutno dodat, že sám Zuckerberg, generální ředitel Meta Platforms, nedlouho po uvedení sociální sítě připustil, že přišla o zhruba polovinu svých uživatelů.

Bude Threads i v Evropě a Česku?

Threads zatím stále není dostupná v Evropě, a tedy ani v Česku, kvůli přísným regulačním zákonům EU. Zuckerberg se domnívá, že pokud vydrží Meta u budování a rozvíjení komunity Threads ještě několik let, tak skutečně má šanci svou vizi naplnit. A šéf Instagramu Adam Mosseri také naznačil, že se dočkáme platformy i v Evropě. „Doufám, že v příštích několika měsících získáme podporu pro Evropu,“ napsal Mosseri v příspěvku na Threads a slíbil ještě lepší integraci s Instagramem a další novinky. Právě upgrady zřejmě nalákaly na platformu další uživatele.

100 milionů uživatelů

Šéf Mety ve zmiňovaném rozhovoru prozradil, jak už jsme psali výše, že Threads má téměř 100 milionů měsíčních uživatelů, což je výrazně více, než kolik odhadovali po zbytek roku analytici. „Nyní se dostáváme do bodu, kdy se zaměříme na další rozšiřování naší komunity,“ řekl Zuckerberg. Dodal, že uživatelé zatím Threads milují a zopakoval, že to myslí s konkurencí sítě X vážně. „Dlouho jsem si myslel, že by měla existovat aplikace pro veřejné konverzace s miliardou uživatelů, která je o něco pozitivnější,“ míní Zuckerberg.

AN
Zdroje a obrázky: The Verge; Google Play


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Situace Threads se obrátila k lepšímu, má 100 milionů uživatelů, tvrdí Zuckerberg“

  1. […] Situace Threads se obrátila k lepšímu, má 100 milionů uživatelů, tvrdí Zuckerberg […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..