Threads - Textová sociální síť společnoti Meta (dříve Facebook)

Sociální síť Threads po rekordním startu dramaticky klesá

Aplikace společnosti Meta Platforms Threads (Vlákna) se vrací nohama na zem, po rekordním startu dramaticky klesá. Při svém spuštění a během prvního týdne sice zaznamenala podle analytické firmy SimilarWeb rekordní návštěvnost a stala se nejrychleji rostoucí aplikací všech dob, v současné době celkem dramaticky nejen zapojení uživatelů upadá.

Sociální síť Threads byla vyvinutá jako součást rodiny aplikací Mety, což jí poskytuje silný základ, zvláště když je svázána s Instagramem. Díky této integraci mohou uživatelé snadno sdílet své příběhy a fotografie z Instagramu přímo na Threads. To umožňuje rychle a efektivně vytvářet soukromé okamžiky s vybranými kontakty. Threads umožňuje uživatelům vytvářet speciální seznamy svých nejbližších přátel, takže mohou snadno a rychle vybrat, s kým chtějí sdílet své příběhy.

Po výrazném počátečním růstu Threads klesá

Výrazný počáteční růst sociální sítě Threads se ovšem rychle vytrácí, jak naznačují nová data. Podle nové zprávy analytické firmy SimilarWeb se denní aktivní uživatelé aplikace Threads snížili z 49 milionů ze dne 7. července na 23,6 milionů ze dne 14. července. Ve Spojených státech, kde byl zaznamenán největší zájem, uživatelé tráví v aplikaci nyní pouze něco přes 6 minut denně, zatímco na začátku to bylo 21 minut denně.

I když SimilarWeb upozorňuje, že jejich data jsou založena pouze na používání aplikace Threads na platformě Android, jejich závěry odpovídají zjištěním jiných společností. Kupříkladu firma Sensor Tower, specializující se na analýzy trhu, oznámila podobný pokles zájmu, a ve své zprávě uvádí, že aplikace „od uvedení na trh zaznamenala dvouciferný pokles denních aktivních uživatelů a zapojení uživatelů.“

V pátečním příspěvku na Threads Adam Mosseri, vedoucí Instagramu, naznačil, že společnost se v této fázi nijak zvlášť nezaměřuje na metriky zapojení. „Naší současnou prioritou není zapojení, které bylo úžasné, ale překonání počátečního vrcholu a propadu, které vidíme u každého nového produktu, a vyvíjení nových funkcí, zlepšování výkonu a zlepšování hodnocení.“, sdělil Mosseri.

Vývoj nových funkcí a udržení uživatelů

Vypadá to tedy, že úspěch nové sociální sítě závisí především na schopnosti vývojářů společnosti Meta Platforms přidávat nové funkce a aktivně udržet stávající uživatele. Také bude velmi důležité, zda bude jednou moci Meta spustit svojí sociální síť také v Evropské unii. Společnost se také zabývá problémy kolem spamu, podle Mosseriho Threads zavede rychlostní limity a další ochranu. „Spamové útoky se zvýšily, takže budeme muset zpřísnit věci, jako jsou limity sazeb, což bude znamenat další neúmyslné omezování aktivních lidí,“ napsal.

Twitter stále na pozoru

I když zapojení do Threads Klesá a může se to jevit pro Twitter jako dobrá zpráva, společnost Elona Muska má stále spoustu důvodů k obávat se svého nejnovějšího konkurenta. Jak píše Senior Insights Manager společnosti SimilarWeb David Carr, existují „určité náznaky“, že alespoň některá zapojení Threads se konala na úkor Twitteru. „V prvních dvou celých dnech, kdy byla Threads obecně dostupná, se návštěvnost webu twitter.com snížila o 5 % ve srovnání se stejnými dny předchozího týdne a využití aplikací pro Android se podle stráveného času snížilo o 4,3 %. “ říká Carr.

AN
Zdroje a obrázky: engadget; remix pixabay

Komentáře

3 komentáře: „Sociální síť Threads po rekordním startu dramaticky klesá“

  1. […] Sociální síť Threads po rekordním startu dramaticky klesá […]

  2. […] Sociální síť Threads po rekordním startu dramaticky klesá […]

  3. […] Sociální síť Threads po rekordním startu dramaticky klesá […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..