Microsoft - Budova - Logo

Microsoft představil novinky v oblasti AI, z Bing Chat je Copilot

Americký softwarový gigant Microsoft na výroční konferenci pro developery Ignite představil své novinky v oblasti umělé inteligence (AI), a to včetně nového čipu Maia. Firma rovněž přejmenovala svůj chatovací systém Bing Chat založený na umělé inteligenci na Copilot a vybavila ho novými funkcemi.


Copilot

Bezplatná verze systému Copilot bude nadále přístupná v internetovém vyhledávači Bing a v operačním systému Windows. Dostane však rovněž svou vlastní webovou doménu, podobně jako populární systém ChatGPT firmy OpenAI.

Společnost Microsoft na konferenci Ignite rovněž představila řadu změn v systému Copilot, které zvyšují jeho interaktivitu a rozšiřují jeho roli pomocníka v kancelářských aplikacích, jako jsou prezentační systém PowerPoint, e-mailová služba Outlook či aplikace pro videokonferenční hovory Teams.

Nový čip Maia

Microsoft také představil nový čip s názvem Maia, který má zajistit rychlejší fungování systémů založených na umělé inteligenci (AI). Firma uvedla, že tyto čipy nebude prodávat, ale bude je používat k zajišťování provozu svých služeb. Trh s čipy vhodnými pro aplikace založené na umělé inteligenci v současnosti kontroluje americká společnost Nvidia.

OpenAI chce také vlastní čip

Společnost OpenAI, který vyvinula populární chatovací systém ChatGPT, podle informací zdrojů agentury Reuters z minulého měsíce rovněž zkoumá možnost výroby vlastních čipů pro umělou inteligenci (AI). Vytvoření vlastního čipu by si nicméně podle odborníků vyžádalo rozsáhlé investice a pravděpodobně by trvalo několik let.

Chatovací systém ChaGPT velmi výrazně přispěl k současné vlně zájmu veřejnosti, médií a investorů o umělou inteligenci. Společnost OpenAI na konci loňského listopadu chatovací systém ChatGPT zdarma zpřístupnila veřejnosti a systém si rychle získal velkou popularitu. V současnosti tento systém každý týden používá zhruba 100 milionů uživatelů.

AN
Zdroje a obrázky: The Verge; Pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Microsoft představil novinky v oblasti AI, z Bing Chat je Copilot“

  1. […] Microsoft představil novinky v oblasti AI, z Bing Chat je Copilot […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..