Netflix - Streaming - SledováníTV

Netflix poprvé odhalil a zveřejnil sledovanost

Americká streamovací služba Netflix v úterý úplně poprvé odhalila a zveřejnila sledovanost. V prvním letošním čtvrtletí byl mezi diváky nejoblíbenější seriál Noční agent. Společnost, která se větší transparentnosti po léta vždy bránila, na svém webu uvedla, že údaje o sledovanosti bude publikovat pravidelně každého půl roku.

První série seriálu o agentovi FBI v Bílém domě vynesla Netflixu od ledna do června více než 812 milionů hodin sledování. Úspěšný byl i komediální hororový seriál Wednesday, thrillerový televizní seriál Ty a prequel k úspěšnému romantickému seriálu Bridgertonovi – Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových, který seriálu Bridgertonovi dějově předchází.

Netflix zveřejnil sledovanost u více než 18.000 titulů, které tvoří 99 % veškeré jeho sledovanosti, a všech titulů, které diváci sledovali více než 50.000 hodin. Velké zastoupení má i neanglicky mluvená produkce, která tvoří 30 % sledovanosti, jde zejména o tituly v korejštině a ve španělštině.

Americký streamovací gigant od roku 2021 zveřejňuje seznam deseti nejsledovanějších titulů Top 10 a také seznam nejoblíbenějšího obsahu na základě výkonnosti pořadů během prvních 91 dnů na platformě. Tato nová zpráva však jde ještě dál.

Netflix čelí tlaku, aby zvýšil transparentnost, vzhledem k tomu, že Hollywoodem otřásly stávky organizované odbory scénáristů a herců. Ti mimo jiné požadovali větší podíl na zisku, který firma díky jejich práci vytváří.

„Je to významný krok vpřed pro Netflix a pro naše odvětví,“ uvedla společnost. Že by k němu Netflix přiměly diskuse s odbory, ale spoluředitel firmy Ted Sarandos podle agentury AFP popřel. Podnik podle něj údaje nezveřejňoval, aby nepomáhaly případným konkurentům, ale „časem tak vytvořil atmosféru nedůvěry“. „Věříme, že informace o sledovanosti (obsažené) v této zprávě (…) poskytnou tvůrcům a našemu odvětví jasnější obraz o našich divácích a o tom, co je zajímá,“ napsal Netflix.

AN
Zdroje a obrázky: Netflix; Pixabay


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..