Řada hodinek Apple Watch Series 9

Zákaz prodeje některých hodinek firmy Apple v USA dočasně pozastavil soud

Zákaz prodeje některých chytrých hodinek společnosti Apple ve Spojených státech, o kterém rozhodla americká Komise pro mezinárodní obchod (ITC) kvůli patentovému sporu, dočasně pozastavil americký odvolací soud. Informaci o tom přinesla agentura Reuters.

Apple minulý týden kvůli rozhodnutí ITC pozastavil v USA prodej hodinek Apple Watch Series 9 a Ultra 2. Komise v říjnu dospěla k závěru, že technologie pro měření hladiny kyslíku v krvi používaná v těchto hodinkách porušuje patenty firmy Masimo.

Rozhodnutí ITC zakazuje dovoz hodinek a jejich prodej v USA. Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v úterý odmítla zákaz vetovat a společnost Apple se následně proti rozhodnutí ITC odvolala. Zároveň požádala soud o prozatímní zastavení platnosti zákazu.

„Je to pro Apple velké vítězství,“ uvedl k rozhodnutí soudu analytik Dan Ives ze společnosti Wedbush Securities. „Masimo teď má před sebou velký boj. Očekáváme, že lednové odvolací řízení bude velkým okamžikem,“ dodal.

Společnost Masimo viní firmu Apple, že k sobě přetáhla její zaměstnance, ukradla její technologii pro měření hladiny kyslíku v krvi a zakomponovala ji do svých hodinek.

AN
Zdroje a obrázky: Reuters; Apple


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..