Samsung Galaxy S24 s umělou inteligencí (AI)

Samsung představil nové telefony Galaxy S24 s AI

Nová generace vlajkových lodí společnosti Samsung Electronics byla představena ve středu večer středoevropského času. Jihokorejská firma ukázala novou řadu svých vlajkových chytrých telefonů Galaxy S24, které budou využívat technologii generativní umělé inteligence (AI) od internetové společnosti Google.

„Ohlašujeme novou éru, ve které se hlavní role ujímá AI,“ uvedl viceprezident americké divize Samsungu Drew Blackard, který má na starosti mobilní zařízení. Nová řada zahrnuje tři verze telefonů Galaxy S2 AI. Přístroje je možné předobjednávat na webových stránkách Samsungu. Cena základní verze začíná na 21.990 Kč, v nabídce jsou rovněž dražší varianty Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra.

Telefony budou disponovat například technologií Circle To Search od společnosti Google. Technologie uživateli umožní označit část textu či fotografie, o které mu telefon následně vyhledá informace na internetu.

Společnost Google nyní soupeří s firmou Microsoft při zavádění generativní umělé inteligence do běžně používaných aplikací a přístrojů, například chytrých telefonů a osobních počítačů.

Výzkumná společnost Counterpoint Research minulý měsíc předpověděla, že tržní podíl chytrých telefonů s generativní umělou inteligencí se v letošním roce zdvojnásobí z loňských čtyř procent.

Prezentaci při uvádění nových produktů na trh pořádají i další významné firmy v odvětví vyspělých technologií, včetně například americké firmy Apple.

AN
Zdroje a obrázky: Samsung


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..