Meta platforms - sociální sítě Facebook a Instagram

Facebook má další výpadek, nefunguje ani Instagram či Messenger

Sociální síť Facebook postihl v úterý odpoledne velký výpadek. Nefungují ani další služby od společnosti Meta Platforms, kupříkladu Instagram či Messenger. Podle serveru DownDetector není problém pouze v České republice, jde o výpadek globálního charakteru.

Incident představuje jeden z nejrozsáhlejších výpadků v nedávné historii a postihuje miliony uživatelů po celém světě, včetně Česka. „Jsme si vědomi, že lidé mají problémy s přístupem k našim službám. Nyní na tom pracujeme,“ uvedl mluvčí Mety Andy Stone v příspěvku na sociální sítí X.

Problémy zřejmě začaly kolem 16:00 SEČ. Uživatelé většinou uvádějí, že je služba odhlásila a není možné se znovu přihlásit. Objevily se i spekulace o útoku hackerů. Síť Threads je zcela nedostupná a všem, kdo se pokusí aplikaci otevřít, zobrazuje obecnou chybovou zprávu.

Sociální síť Facebook postihl v úterý odpoledne velký výpadek
Sociální síť Facebook postihl v úterý odpoledne velký výpadek – Zdroj: DownDetector

Podobný výpadek se objevil v roce 2021 kvůli problému s konfigurací. Tehdy docházelo k opakovaným výpadkům po dobu celého jednoho týdne, řada z nich přitom trvala i několik hodin, ten úplně nejdelší dokonce šest hodin.

Meta je též provozovatelem aplikace WhatsApp. Ta zřejmě zatím zůstává v provozu, i když se objevují zprávy o problému aplikačního programového rozhraní WhatsApp Business.

AN
Zdroje a obrázky: DownDetector, Pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..