Server - Datové přenosy - Internet (Ilustrační foto)

Čtvrteční hokej USA-ČR přinesl nový rekord v přenosu dat

Čtvrteční hokejové utkání mezi Spojenými státy americkými a Českou republikou přineslo nový rekord v přenosu dat uzlem NIX.CZ. Ve 21:46 došlo k překročení hodnoty 3 Tbps. Dosavadní rekord byl o třetinu nižší. Plyne to z údajů sdružení NIX.cz na jeho webu. Sdružení NIX.CZ děkuje internetovým uživatelům za jejich zájem o internetové přenosy a gratuluje českému týmu k postupu do semifinále mistrovství světa.

Výrazná část zvýšeného internetového provozu připadala na iVysílání České televize, tedy streamované sledování na webu ČT, která má na přenosy z letošního hokejového mistrovství exkluzivní práva. Česko nakonec ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa porazilo v Praze tým USA 1:0 a v sobotu bude bojovat se Švédskem o postup do finále.

V pražské O2 Areně, kde český tým sehrál všechna svá utkání, provedl operátor O2 spolu s provozovatelem infrastruktury CETIN před šampionátem kompletní výměnu mobilní technologie. V hale je nově 20 technologických bodů, které za pomocí 70 antén zajišťují mobilní i datový provoz. Naměřená rychlost přenosu dat při úvodních utkáních byla v řádech stovek megabitů. Rozsah vysílačů v O2 areně odpovídá zhruba velikosti okresního města Mělník.

AN
Zdroje a obrázky: NIX; Pixabay

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..