Česká pošta - logo, pobočka

Transformace České pošty na dva podniky se patrně zpozdí

Česká pošta je státní podnik, který v současné době zaměstnává okolo 20.000 lidí. Transformace České pošty na dva podniky se pravděpodobně zpozdí a na pobočkovou část a komerční Balíkovnu se asi nerozdělí od začátku příštího roku. Důvodem je stále neukončená diskuse o změně legislativy, která by rozdělení umožnila, a následně délka legislativního procesu. V rozhovoru pro pořad Hráči na serveru Blesk.cz to uvedl generální ředitel Miroslav Štěpán.

„Myslím si, že ke zpoždění dojde. Musíme být realisti,“ uvedl Štěpán. „Musíme pracovat i s alternativními scénáři. Takže pokud se vše stane v první půlce příštího roku, tak to na ty ambice, které Česká pošta deklarovala, nebude mít vliv,“ dodal. Zástupci pošty již dříve uvedli, že podnik bude mít od roku 2026 ziskové hospodaření. Letos počítá s mírnou ztrátou.

Transformace České pošty se zpozdí proto, že podle Štěpána rozdělení státního podniku neumožňuje žádný současný zákon, a proto je nutná novelizace. V současnosti se podle něj vede debata, zda to bude změna zákona o státním podniku, transformačního zákona nebo privatizačního zákona. Zároveň není jisté, zda se Balíkovna oddělí jako akciová společnost nebo společnost s ručením omezeným. Část Balíkovny by stát mohl v budoucnu prodat soukromému investorovi.

Snížení počtu poboček

Pošta v minulém roce zrušila 300 poboček, a snížila tak počet provozovaných pošta na 2900. To jí spolu s dalšími úspornými opatřeními pomohlo stabilizovat hospodaření. Za minulý rok snížila ztrátu o jednu miliardu na 756 milionů korun. Další snižování počtu poboček pošta neplánuje a podle Štěpána by letos neměla ani zdražovat základní služby.

Další snižování počtu pracovníků

Podnik stále snižuje počet pracovníků v administrativní části a zeštíhluje management. Do letošního roku šel podnik v této oblasti podle Štěpána s úsporou 200 milionů Kč a letos by to mělo být dalších 50 milionů. Řádově podle něj jde o desítky nebo stovky lidí. Na poště mimo jiné skončili pracovníci odpovědní za předraženou dodávku elektrokol. Jejich nákup aktuálně šetří policie.

AN
Zdroje a obrázky: Blesk; ČP


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..