Balíkovna - Balík na adresu

Ve službě Pošty Balíkovna lze nově doručit balík na adresu

Česká pošta rozšířila svou službu Balíkovna, nově bude možné doručit balík na adresu. Doposud šlo posílat balíky jen do zhruba 7500 výdejních míst, umístěných buď na poštách, anebo u externích partnerů či ve výdejních boxech. Na adresu dosud doručovala pošta v rámci jiných služeb, například Balík do ruky.

Doručení balíku na adresu již nabízí například konkurenční Zásilkovna, která rovněž v Česku primárně využívá síť výdejních míst. V současnosti jich má přes 9100. Kombinaci doručení do výdejen nebo přímo adresátovi nabízí i další kurýrní služby na trhu, jako je DPD, PPL nebo GLS.

Nová služba Balíkovna na adresu je dostupná na všech pobočkách Balíkovny, včetně AlzaBoxů. Každá zásilka, která je přijata k doručení, je avizovaná odesílateli i příjemci, lidé mohou využít možnosti jejího sledování prostřednictvím aplikace pro sledování zásilek. Před samotným doručením na adresu se řidič zásilky spojí s příjemcem telefonicky.

„Zásilku lze odbavit v aplikaci balikovna.cz v sekci Poslat balík, a to včetně úhrady za službu přes platební bránu. Současně si lze odeslání balíku na adresu přes Balíkovnu objednat na největším českém on-line tržišti Aukro. Balíkovna na adresu je však plně připravena k integraci i na ostatní partnerské weby po vzoru Aukro,“ uvedl ředitel Balíkovny Lukáš Rampas.

Balíkovna - Nová možnost odeslání - Balík na adresu
Nová možnost odeslání ve službě Balíkovna: Balík na adresu

U nové služby je možná i úhrada dobírky přímo u řidiče, a to buď platebním terminálem nebo v hotovosti. Kromě toho ji může převzít kdokoliv, kdo má kód určený pro výdej zásilky, podobně jako je tomu u vyzvednutí zásilky v Balíkovně. Tento kód obdrží adresát e-mailem nebo v SMS zprávě.

Balíkovna se do dvou let vyčlení z České pošty

Česká pošta v plánu transformace počítá s tím, že se z Balíkovny do dvou let stane samostatná akciová společnost poskytující komerční balíkové a logistické služby. Druhá část pošty ve formě státního podniku bude provozovat pobočkovou síť a zajišťovat služby objednané státem.

AN
Zdroje a obrázky: Česká pošta; Balíkovna


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..