Donald Trump USA

Rozhovor Trumpa na X si pustila miliarda lidí, provázel ho výpadek

Rozhovor Trumpa s Muskem na X si pustila miliarda lidí. Pondělní živý rozhovor mezi bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem a podnikatelem Elonem Muskem na platformě X (dříve Twitter) by se dal nazvat přelomovým z hlediska sledovanosti a zapojení diváků. Během několika málo hodin interview překonalo i únorový rozhovor novináře Tuckera Carlsona s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, jenž v prvních dnech nasbíral asi 150 milionů zhlédnutí. O interview se ve svých příspěvcích zmiňovaly čtyři miliony uživatelů. Díky nim podle Muska počet zhlédnutí dosáhl téměř jedné miliardy.

Rozhovor Trumpa s Muskem provázel výpadek

Živě přenášený rozhovor republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa s miliardářem Elonem Muskem na sociální síti X provázely technické problémy a musel být o bezmála 45 minut odložen. Podle Muska šlo o takzvaný DDoS útok. Trump po opožděném startu líčil svůj pohled na atentát, při němž ho minulý měsíc střelec zasáhl do ucha. Řekl také, že Rusko by nikdy nenapadlo Ukrajinu, kdyby byl prezidentem.

Rozhovor na Trumpově účtu na X, který měl začít ve 20:00 místního času (2:00 SEČ), si nejprve pustilo více než 120.000 uživatelů, mnohým dalším se ale poté zobrazila chybové hláška „Podrobnosti nejsou k dispozici“.

„Zdá se, že došlo k masivnímu DDoS útoku na X,“ uvedl Musk s odkazem na typ kybernetického útoku, při kterém se útočníci snaží narušit určitou internetovou službu tím, že ji přetíží velkým množstvím dotazů nebo požadavků.

Rozhovor Donalda Trumpa s elonem Muskem nakonec začal se zpožděním 42 minut a trval asi dvě hodiny. V jednu dobu ho poslouchalo na 1,3 milionu lidí.

Muskem avizovaný rozhovor „bez předem daného scénáře“ měl sloužit k tomu, aby americký exprezident napřímo oslovil potenciálně miliony voličů. Byla to také příležitost pro sociální síť X získat nové uživatele.

Elon Musk, který se ještě před několika lety označoval za demokrata, podpořil Trumpovu prezidentskou kandidaturu dva dny po neúspěšném atentátu.

Musk již dříve obnovil Trumpův zablokovaný účet

Již dříve Musk obnovil Trumpův účet, který zakázalo vedení sociální sítě tehdy zvané Twitter v souvislosti s násilnostmi z 6. ledna 2021 a obavou z „rizika dalšího podněcování k násilí“ ze strany Trumpa. V listopadu 2022 Musk společnost koupil. Trump až do pondělní rozhovoru s Muskem na této sociální síti žádné příspěvky nezveřejňoval a trval na tom, že je spokojenější na své vlastní platformě Truth Social.

AN
Zdroje a obrázky: Síť X (1); Síť X (2); AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..