Mobil iPhone

Poptávka po iPhonech 12 přináší větší znečištění ovzduší v Číně.

Analytici společnosti Morgan Stanley uvedli, že zprávy o kvalitě ovzduší v některých čínských městech naznačují nárůst průmyslové aktivity související s poptávkou po iPhonu 12. Analytici společnosti použili sledovaná data o kvalitě ovzduší z měst, jako je Zhengzhou, které je pro Apple hlavním výrobním místem.

Údaje o kvalitě ovzduší z neziskové platformy monitorující kvalitu vzduchu v Číně se zaměřují předně na hladinu oxidu dusičitého, což je ukazatel průmyslové aktivity.

iPhone 12 Pro

Od 26. října se ovzduší v Čeng-čou, známém také jako „iPhone City“, výrazně zhoršilo, což odpovídá době hromadné výroby iPhonu 12‌. Průmyslová aktivita se v této oblasti dostala daleko nad sezónní standardy.

Psali jsme: Huawei i přes sankce v tržbách před Samsungem. Nejdražší smartphony kupují Američané.

Morgan Stanley ve městě Shenzhen věří, že průmyslová výroba poprvé vzrostla na začátku září, ovšem loni zůstala pod obvyklou úrovní. V Čcheng-tu analytici zjistili, že průmyslová aktivita v posledních dnech vzrostla. Stejně tak v Čchung-čchingu se průmyslová výroba v posledních dnech, po počátečním vzestupu a stažení v září, výrazně zvýšila.

Mohlo by vás zajímat: Tržby Googlu a Amazonu překonaly odhady. Facebook zvýšil zisk za třetí čtvrtletí.

Data naznačují, že ‌iPhone 12‌ a iPhone 12 Pro si vedou lépe, než se očekávalo, jelikož se zdá, že Apple zvyšuje objednávky. Poptávka po ‌iPhone 12 Pro‌ byla mezi spotřebiteli patrně tak silná, že bylo třeba prodloužit dodací lhůty od klíčových partnerů Applu.

AN
Zdro: MacRumors


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..