Silvestr mobilní data

Silvestru dominovala rekordní mobilní data.

Dle statistik operátorů byl Silvestr 2020 rekordní na přenesená mobilní data. Jistě zde sehrála roli i pandemie coronaviru a s tím spojená opatření vlády. U hovorů k žádným výrazným výkyvům oproti loňsku nedošlo. Krátké textové zprávy (SMS) i multimediální zprávy ovšem u všech operátorů poklesly.

Mobilní data

Mobilní operátor O2 zveřejnil, že o letošním Silvestru stoupl objem přenesených dat v jeho síti cca. o 78 %. Nejvíce se o to zasloužila platforma Instagram. Vodafone na Silvestra zaznamenal nárůst datových služeb o 93 procent. A v síti T-Mobile došlo k navýšení datového provozu o 47 %.

Čeští mobilní operátoři

Hovory

Co se týče hovorů v posledním dni minulého roku, tak navýšení hlásí pouze O2, kdy dle jeho statistik došlo ke zvýšení o 3 procenta. T-Mobile měl počet hovorů prakticky stejný jako minulý rok a u Vodafone počet hovorů dokonce klesl o 12 %.

SMS a MMS

Znatelnému poklesu došlo u krátkých textových zpráv a multimediálních zpráv. U mobilního operátora O2 tento pokles činil 16 %, u Vodafone 23 procent a T-Mobile přenesl o více než dva miliony zpráv méně, z celkových cca 13,7 milionu se snížilo množství na 11 512 994. Podobný byl i propad MMS u všech tří českých operátorů.

AN
zdroj: O2, T-Mobile, Vodafone


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Silvestru dominovala rekordní mobilní data.“

  1. […] Silvestru dominovala rekordní mobilní data. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..