sociální sítě

Alternativy k Twitteru a Facebooku.

Po vaporizaci Donalda Trumpa z mnoha sociálních platforem, předně Twitteru a Facebooku, se nejen, stále ještě president Spojených států Amerických, Donald Trump ale předně početné zástupy jeho fanoušků a další uživatelé, kterým se přístup zmiňovaných sociálních sítí nelíbí a mají již dost cenzury a dalších zásahů do obsahu, přesouvají na alternativní sociální sítě jako například MeWe či Parler.

Jak mohutná tato migrační vlna nakonec bude, to teprve ukáže čas. Také je otázka, kolik uživatelů z České republiky se nakonec na alternativní sociální sítě přesune. Faktem rozhodně jest, že minimálně u nás platformy jako Parler, MeWe či Gab donedávna nikdo moc neznal, v současné době se začínají skloňovat ve všech pádech.

Pro české uživatele může být odrazujícím faktorem skutečnost, že doposud se na mnohých alternativních sociálních sítích nacházela jen hrska lidí právě z České republiky. To se ovšem může právě v těchto dnech výrazně změnit, neboť na určité alternativní sociální sítě přecházejí celé skupiny a kolony uživatelů.

Jaké tedy jsou alternativy k Twitteru a Facebooku.

Parler logo

Parler

Sociální síť Parler je jednoznačně alternativou Twitteru.

Česká lokalizace: ANO
Mobilní aplikace: ANO
Web: https://parler.com/

MeWe logo

MeWe

MeWe je nejrychleji rostoucí alternativou Facebooku. Tato sociální síť vyznává značně jinou filosofii než největší síť na světě.

Česká lokalizace: ANO
Mobilní aplikace: ANO
Web: https://mewe.com/

VKontaktě

Ruská obdoba Facebooku. Naleznete zde známé prostředí, které je vcelku jednoduché a připomíná ranné období právě Facebooku.

Česká lokalizace: ANO
Mobilní aplikace: ANO
Web: https://vk.com/

Gab

Soicální síť, která byla spuštěna 15. srpna 2016, bývá označována jako útočiště předně pravicových extrémistů a podobných skupin.

Česká lokalizace: Jen velmi částečně
Mobilní aplikace: ANO
Web: https://gab.com/

Telegram

Telegram sice není klasická sociální síť, nýbrž je to komunikátor, ovšem jelikož je to konkurent WhatsApp či Messengeru (oboje vlastní Facebook), pak by v přehledu alternativ neměl chybět.

Česká lokalizace: ANO
Mobilní aplikace: ANO
Web: https://telegram.org/

Minds

Alternativa k Facebooku.

Česká lokalizace: ANO
Mobilní aplikace: ANO
Web: https://www.minds.com/

Závěr

Mobilní aplikace některých zde uváděných sociálních sítí byly nedávno odstraněny z Google Store či Apple Store, proto tyto aplikace hledejte předně na stránkách konkrétní sociální sítě.

AN

Komentáře

6 komentářů: „Alternativy k Twitteru a Facebooku.“

  1. […] jste si jistě všimli, v AzaNovinách představujeme i čas od času alternativní sociální sítě. Ať už v samostatném článku či alespoň v nějakých seznamech alternativ. Takže jste tu […]

  2. […] Alternativy k Twitteru a Facebooku. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..