Tesla Bitcoin

Tesla Bitcoin hodlá v budoucnu akceptovat jako platidlo.

Tesla Bitcoin hodlá v budoucnu akceptovat jako platidlo. Automobilka to uvedla po nákupu nejrozšířenější kryptoměny Bitcoin v hodnotě 1,5 mld. USD a oznámení americké Komisi pro burzy a cenné papíry.

Výrobce elektrických automobilů Tesla dále uvedl, že investuje do Bitcoinu, aby firma získala větší pružnost v další diverzifikaci a maximalizaci výnosu z volné hotovosti, a to i investováním do alternativních rezervních aktiv včetně aktiv digitálních.

Cena Bitcoinu okamžitě po oznámení zdolala nový historický rekord, tedy více než 44 tisíc dolarů. Spoluzakladatel americké automobilky Tesla Elon Musk se o růst Bitcoinu postaral už koncem ledna, když na svůj twitterový účet umístil hashtag #Bitcoin se zašifrovaným komentářem „Viděno zpětně, bylo to nevyhnutelné„. Nejznámější kryptoměna následně přidala 20 procent.

Elon Musk

Elon Musk je americký podnikatel, vynálezce, inženýr a filantrop. Založil kosmickou společnost SpaceX a automobilku Tesla, kterou nyní jako CEO řídí. V minulosti spoluvlastnil internetový platební systém PayPal. V lednu 2021 jej agentura Bloomberg poprvé označila za nejbohatšího člověka světa, s majetkem převyšujícím 200 miliard dolarů.

Bitcoin

Bitcoin stoupá na ceně nejen díky zájmu Tesly. Obecně jej nahoru žene zájem institucionálních investorů. O víkendu se jeho cena vrátila nad úroveň 40 tisíc dolarů. Bitcoin je historicky nejdražší také po přepočtu do zlata (cca. 24 uncí drahého kovu). Nejedná se o jen tak nahodilý přepočet, neboť Bitcoin je často označován jako „digitální zlato“ či jako „zlato 21. století“.

Tesla

Tesla je americká automobilka a energetická společnost sídlící v Palo Alto v Kalifornii. Tesla navrhuje, vyrábí a prodává elektromobily, domácí úložiště elektrické energie Powerwall, komerční úložiště Powerpack a solární střešní tašky. Firmu založili Martin Eberhard a Marc Tarpenning v roce 2003 a pojmenovali ji po elektroinženýrovi a fyzikovi Nikolovi Teslovi. Krátce na to se k firmě připojili Elon Musk, JB Straubel a Ian Wright.

Elon Musk jako spoluzakladatel firmy Tesla Bitcoin podpořil nejen na již zmiňovaném Twitteru, nýbrž před pár dny i na audio-chat sociální síti Clubhouse, kde měl prohlásit, že „Bitcoin je dobrá věc“. Jde tedy zřejmě o pokračování kryptoměnové jízdy, kterou letos zahájil zakladatel Tesly Elon Musk. Ten totiž na Twitteru propaguje i další virtuální měnu Dogecoin, nedávno uveřejníl tweet, ve kterém jmenoval Dogecoin jako „kryptoměnu lidí“ a cena následně vylétla o více než 50 procent.

AN


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

2 komentáře: „Tesla Bitcoin hodlá v budoucnu akceptovat jako platidlo.“

  1. […] Tesla Bitcoin hodlá v budoucnu akceptovat jako platidlo. […]

  2. […] Tesla Bitcoin hodlá v budoucnu akceptovat jako platidlo. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..