Twitter Spaces úvodní foto

Twitter Spaces už v dubnu.

S novou aktualizací aplikace Twitter přišla již delší dobu avizovaná služba Spaces. V této aktualizaci se praví: „Představujeme Spaces, kde probíhají živé zvukové konverzace. Nově můžete tweetovat a mluvit. Spaces oživují Twitter.“ Jistě každý pochopil, pokud mu doteď „Vesmíry“ unikaly, že jde o okopírovaný Clubhouse.

V dubnu to začne.

V současné době zakládat Spaces mohou pouze členové testovací skupiny. Pro všechny uživatele to nastane v dubnu. Ano, pro všechny na mobilních platformách, co se týče webu, pak tato novinka není zatím ani v testování.

Jak založit Twitter Spaces?

Založení vlastní „Špajzky“ je velmi snadné. Dlouze podržíte tlačítko „Vytvořit Tweet“ a rozevře se vám nabídka s ikonami.

Twitter Spaces audio chat

Twitter Spaces vs. Clubhouse.

Výhody

Pro Spaces hovoří fakt, že má samotný Twitter velmi početnou uživatelskou základnu. Dále skutečnost, že na rozdíl od Clubhouse, který jede zatím jen na iOS, tak Spaces to povalí i na Androidu.

Nevýhody

Je otázka, zda-li se i tímto nestane Twitter ještě větším digitálním hybridem. Nestojí-li za fenomenálním úspěchem Clubhousu právě ta skutečnost, že tam můžete jen mluvit (anebo poslouchat) a nic víc. Tedy nic dalšího vás neruší.

Závěrem

Vzpomínáte nostalgicky na dobu kdy „bombou“ na Twitteru bylo rozšíření počtu znaků ze 140 na 280? Tedy té základní a typické služby modrého ptáčka. Twitter nám ovšem nabobtnal a postupně vimplementoval služby další. Uvidíme, jestli v případě okopírovaného Clubhousu, tedy Twitter Spaces, půjde o cestu správným směrem. Ono když dva dělají totéž, nemusí to být totéž, že.. ovšemže.

Anděl Azazel; AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..