Huawei Car

Huawei car lepší než Tesla? Může ujet až 1 000 kilometrů.

Xu Zhijun, místopředseda a rotující předseda společnosti Huawei, uvedl na 18. globální konferenci analytiků v Shenzhenu, že Smart Car Business je průmyslovým odvětvím, na které se Huawei zaměřuje. Tvrdí též, že Huawei Car nabízí nejkompletnější funkce.

Huawei a investice

Společnost Huawei letos investovala více než 1 miliardu dolarů do inteligentních automobilových komponentů a ruku v ruce se jednalo těž o investici do komponentů pro výzkum a vývoj. Čína má každý rok 30 milionů vozidel a budoucí růst bude ještě větší. S tímto číslem nemusí společnost Huawei vstupovat na trhy mimo Čínu, aby mohla mít vliv. Huawei samozřejmě doufá, že bude globální společností v jakémkoli odvětví, nejen tedy na domácím čínském trhu.

Huawei Car ujede nepřetržitě až 1 000 kilometrů

Xu Zhijun uvedl, že každá součást, kterou nyní společnost Huawei vyrábí, byla uvedena na trh. Během autosalonu v Šanghaji poskytne společnost Huawei Car každému zážitek z autonomního řízení v městské oblasti. „Náš tým dělá to nejlepší a já rozhodně doufám, že to jde nejlépe. Nevím, jestli se tím chlubíme. Řekli mi, že naše auto může dosáhnout 1 000 kilometrů nepřetržitého autonomního řízení v městské oblasti, což je mnohem lepší než Tesla. “

Huawei Car jako sub-značka

Ačkoli mnoho elektrických vozidel přicházejících na trh bude mít název „Huawei Car“, nejedná se o vozy Huawei v pravém slova smyslu. Huawei opakovaně uvádí, že „nestaví vozidla“, ale jeho cílem je „pomoci automobilovým společnostem vyrábět dobré vozy“. To znamená, že možná neuvidíme žádné auto s logem Huawei. Společnost si však bude získávat slávu pro automobily, které pomáhá stavět dalším společnostem.

Proč Huawei nebude mít svou značku na automobilech?

Podle Xu Zhijun nebylo snadné rozhodnout se nevyrábět automobily. Tvrdí, že společnost musela před přijetím rozhodnutí mnoho let zvažovat své možnosti. V současné době Huawei spolupracuje s nejméně třemi značkami. Huawei se bude významně podílet na výrobě inteligentních vozidel od těchto společností.

Tři společnosti, se kterými bude Huawei spolupracovat na výrobě inteligentních vozidel:
  • Chongqing Changan
  • Guangzhou Automobile
  • BAIC New Energy

Podle Xu Zhijun bude mít většina automobilů, které Huawei společně vyrábí, logo společnosti. Ne všechny vozy, které používají komponenty Huawei, však budou mít toto logo uvnitř. Logo bude k dispozici pouze u modelů, které využívají řešení autonomního řízení Huawei.

AN
Zdroj: IThome


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Huawei car lepší než Tesla? Může ujet až 1 000 kilometrů.“

  1. […] Huawei car lepší než Tesla? Může ujet až 1 000 kilometrů. […]

  2. […] Huawei car lepší než Tesla? Může ujet až 1 000 kilometrů. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..