Diskutéři - Diskuzní fórum

Diskutéři – Diskuzní fórum

Dnes vám představíme jedno z dalších klasických obecných diskuzních fór, které nese název Diskutéři. Nachází se na několika serverech, kdy k jednomu hlavnímu jsou přiřazeny tzv. stínové weby. Diskuzní fórum Diskutéři naleznete na doménách diskuteri.eu, diskuteri.cz a diskuteri.online.

Diskutéři – Systém a vzhled

Systém diskuzního fóra a jeho vzhled nese stejný základ jako zde na AzaNovinách již představené diskuzní fórum Diskutujme. Ta podoba je zřejmá na první pohled. Má však některé dílčích rozdílnosti, které si tu ukážeme a popíšeme.

Diskuze na diskuzním fóru Diskutéři.cz

Registrace

Registrace na fórum je vcelku jednoduchá, stačí vyplnit přezdívku, e-mailovou adresu a heslo. Přijde vám automatický potvrzující e-mail s verifikačním odkazem, ten ovšem nefunguje. Musíte vyčkat, až vaší registraci někdo schválí, teprve následně je vám zaslán další e-mail s oznámením, že váš účet byl schválen.

Diskuze a články

Stejně jako na fóru Diskutujme existují na portálu Diskutéři dvě sekce, Diskuze rozdělené do témat a Články pod kterými též vést následnou diskuzi. Zakládat témata a psát články ovšem bez omezení může pouze Velmistr, ten je označen třemi hvězdami. Další hodností je Mistr (dvě hvězdy), který může pouze zakládat témata, nikoliv již psát články. Nejnižší hodností Standardní uživatel s jednou hvězdou, ten může jen diskutovat a chatovat, bez možnosti zakládat témata.

Hodnosti (zdroj: diskuteri.cz)

Diskutéři a financování provozu

Provoz Diskutérů je financován z dobrovolných darů, ze zakoupení si hodností a též možnosti se vykoupit z BANu či dalších trestů.

Správa webu Diskutéři

Owner

Najvyšším správcem je Provozovatel webu, který si říká Owner.

Administrátor

Administrátory jmenuje do funkce Provozovatel (Owner). Zodpovídá za dodržování pravidel webu a dbá o jeho rozvoj a plynulý chod. Má přístup k pokročilým nástrojům a nastavením určeným k spravování diskuzních fór, uživatelských profilů a k ovlivnování dalších aspektů webu.

Správce fóra

Správcem fóra se automaticky stává jeho zakladatel.

Chata Diskutérů

Chata Diskutérů je chat na diskuzním fóru, kde mohou uživatelé klasicky chatovat v místnostech. Jedná se o stejný typ AJAX chatu, který měl například Rederix na svém portálu Kecej chat, jehož provozování již ovšem ukončil.

Provozovatel

Jak jsme si řekli, Diskutéři běží na třech doménách. Doména .eu byla registrována již 03 října 2012. Doména diskuteri.cz je registrována od 04. ledna 2015, jejím držitelem je Stanislav Raus dle Whois správce národní domény CZ spolku CZ.NIC. Na výpis z registru se můžete podívat ZDE, na Ověřený výpis v PDF ZDE.

CZ.NIC – Správce české národní domény

Zájmové sdružení právnických osob CZ.NIC bylo založeno předními poskytovateli internetových služeb v roce 1998. Hlavními činnostmi sdružení jsou provozování registru jmen domén registrovaných pod doménou CZ, zabezpečování provozu domény nejvyšší úrovně .CZ a osvěta v oblasti jmen domén. V současné době se sdružení intenzivně věnuje rozšiřování technologie DNSSEC a služby mojeID, rozvoji systému správy domén a podpoře nových technologií a projektů prospěšných pro internetovou infrastrukturu v České republice. Sdružení provozuje také interní bezpečnostní tým CZ.NIC-CSIRT a od roku 2011 Národní CSIRT tým České republiky – CSIRT.CZ. V roce 2013 stál CZ.NIC u vzniku bezpečnostního projektu FENIX. CZ.NIC je členem sdružení EURid spravujícího evropskou doménu EU a dalších obdobně zaměřených mezinárodních společností (CENTR, ccNSO a další).

AN
Zdroje: Diskuteri.cz; CZ.NIC


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..