Twitter v Rusku

Twitter v Rusku vyhovuje požadavku na odstranění zakázaného obsahu.

Twitter v Rusku začal mazat obsah, který považuje Ruská strana za zakázaný. Jak uvedl Ruský státní regulační úřad pro komunikaci Roskomnadzor s tím, že americká sociální síť Twitter splňuje požadavek na odstranění obsahu zakázaného v Rusku, ale trvá mu to ještě příliš dlouho.

Rusko tento měsíc prodloužilo represivní zpomalení rychlosti pro službu Twitter do 15. května, přičemž uznalo, že americká společnost sociálních médií urychlila mazání zakázaného obsahu. Roskomnadzor sdělil, že od začátku zpomalení, tedy od 10. března, identifikoval více než 900 nových případů zakázaného obsahu. Také Roskomnadzor konstatoval, že Twitter v Rusku odstranil 60% zmiňovaného obsahu.

Twitter v Rusku, dle Roskomnadzoru, v průměru odstranil nově zjištěný nelegální obsah do 81 hodin od obdržení žádosti. To je stále mnohem déle, než požaduje zákon, což je 24 hodin.

Roskomnadzor tvrdí, že chce, aby Twitter smazal obsah, který obsahuje dětskou pornografii, informace o zneužívání drog nebo vyzývá maloleté k sebevraždě. Twitter ovšem opakovaně popírá, že by jeho platforma mohla být použita k propagaci nezákonného chování, tvrdí, že má politiku nulové tolerance pro sexuální vykořisťování dětí a zakazuje propagaci sebevražd nebo sebepoškozování.

„S Roskomnadzorem jsme měli konstruktivní rozhovor ve čtvrtek 1. dubna a znovu ve středu 28. dubna,“ uvedl mluvčí Twitteru. „Proběhly produktivní diskuze o tom, jak můžeme spolupracovat na zajištění toho, abychom se se zprávami o takovém nelegálním obsahu rychle vypořádali“

Roskomnadzor uvedl, že na schůzce 28. dubna Twitter souhlasil s vytvořením přímé komunikační linky mezi cenzurním úřadem a moderátorskou službou Twitteru.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter v Rusku vyhovuje požadavku na odstranění zakázaného obsahu.“

  1. […] Twitter v Rusku vyhovuje požadavku na odstranění zakázaného obsahu. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..