Huawei Harmony OS

Huawei Harmony vypustí už 2. června. Konec závislosti na Androidu.

Čínská technologická společnost Huawei Harmony vypustí ve středu 2. června. Svým vlastním operačním systémem pro smartphony se společnost zbaví závislosti na Androidu. Tím učiní výrazný krok ku zotavení ze škod, které této společnosti přinesly americké sankce.

Zatím není jasné, zda Huawei zároveň s operačním systémem představí i nové chytré telefony, nebo zda budou dostupné aktualizace pro starší modely. Společnost ani neupřesnila, jak rychle bude v zavádění operačního systému postupovat. Dle krátkého videa se spekuluje, že Huawei Harmony obdaří prvotně tablet MatePad2.

https://youtu.be/NKBXq1q6chQ

Firma Huawei byla jednu chvíli největším světovým prodejcem smartphonů. V prvním čtvrtletí letošního roku byla šestá a na světovém trhu držela podíl čtyři procenta. Firma však nadále zůstává největším výrobcem zařízení pro telekomunikační sítě.

Huawei Harmony vidí jako univerzální systém

Operační systém Harmony se má stát univerzálním systémem, který najde uplatnění ve velké řadě zařízení. Bude nasazen v mobilních telefonech, na noteboocích, chytrých reproduktorech či v nositelné elektronice. Výrobce jej nasadil například již u televizorů nabízených v Číně.

Firma navíc počítá s tím, že na základech Harmony OS bude moci stavět i nejrůznější zařízení pro internet věcí. Jde například o zařízení, která umožňují sledování či ovládání některých funkcí na dálku. Připojit se k nim je možné prostřednictvím smartphonu či tabletu přes internet, i když je uživatel na druhém konci planety.

Apel výkonného ředitele Huawei

Zakladatel a výkonný ředitel firmy Huawei Žen Čeng-fej tento týden v interní zprávě apeloval na zaměstnance, nechť se přičiní o to, aby se Huawei stala světovým lídrem v oblasti softwaru. Společnost by se podle něj měla soustředit na otevřený systém, tedy s otevřeným zdrojovým kódem, a snažit se přilákat vývojáře ze zahraničí.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Huawei Harmony vypustí už 2. června. Konec závislosti na Androidu.“

  1. […] Huawei Harmony vypustí už 2. června. Konec závislosti na Androidu. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..