Spotify logo

Spotify Greenroom jako konkurence Clubhouse a Twitter Spaces

Spotify Greenroom jako audio chat v reálném čase je nově spuštěná služba, kterou chce Spotify konkurovat podobným aplikacím, jako je Clubhouse či Twitter Spaces. Je to také pokus z čistě hudební služby učinit jakousi sociální síť. Greenroom je dostupná jak pro uživatele s mobilním operačním systémem Android, tak i pro iOS.

Aplikace Greenroom je postavena na Locker Room, kterou vytvořila Betty Labs a Spotify ji koupila v březnu tohoto roku. Aplikace se původně zaměřovala výhradně na sportovní obsah, takže uživatelé, kteří jsou přihlášeni od počátku, si budou muset zvyknout na to, že náhle uvidí víc než jen sportovní rozhovory, což je pravděpodobně největší změna. Další znatelná změna aplikace je v oblasti vizuální. Nyní má nově zeleno-černé barevné schéma Spotify a také nové logo a písmo.

Spotify Greenroom podporuje nahrávání

Funkčně nyní také obsahuje nativní nahrávání, které uživatelům umožní ukládat jejich pořady a distribuovat je jako podcasty. Spotify vlastní Anchor, tudíž si lze snadno představit, že se show nakonec nativně přesunou do softwaru pro tvorbu a pro další úpravy a snadné publikování.

Jak se přihlásit do Spotify Greenroom

Uživatelé se mohou zaregistrovat pomocí svých přihlašovacích údajů Spotify, i když není nutné aplikaci používat. Počáteční postup registrace také umožní uživatelům vybrat si své zájmy z širší škály témat.

Podobné funkce jako Clubhouse a Spaces

Aplikace Greenroom nabízí podobné funkce, jako konkurenční Clubhouse či Twitter Spaces. Uživatelé mohou zakládat místnosti, tedy rooms, do kterých se mohou připojovat posluchači a poslouchat debaty mluvčích, anebo se do nich přímo zapoji.

Každý chce audio chat

Většina technologických společností má zájem o audio chat, což je věc, která v nedávné minulosti ještě nikoho moc nezajímala. Náhlá změna nastala až od března 2020, kdy byla spuštěna služba Clubhouse. Od té doby Twitter spustil Spaces, Facebook hostil své první živé místnosti a i další společnosti, jako jsou Slack, LinkedIn, Reddit a Discord začaly vytvářet podobné produkty.

Společnost Spotify může mít výraznou šanci, aby se audio chat stal skutečnou součástí jejího podnikání. Jednoduše proto, že zvuk je již věcí na které je aplikace postavena. Ovšem přimět lidi, aby se připojili k aplikaci naživo a trávili v ní čas, bude možná oříšek. Uvidíme jak si s tím Spotify poradí, zvláště proto, že soutěží s ostatními již zaběhnutějšími aplikacemi konkurence.

AN

Komentáře

Jeden komentář: „Spotify Greenroom jako konkurence Clubhouse a Twitter Spaces“

  1. […] Spotify Greenroom jako konkurence Clubhouse a Twitter Spaces […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..