HalloApp logo

HalloApp – Nová sociální síť od bývalých zaměstnanců WhatsAppu.

Dva bývalí zaměstnanci WhatsAppu Neeraj Arora a Michael Donohue stojí za vznikem nové sociální sítě HalloApp. Neeraj Arora byl do roku 2018 hlavním obchodním ředitelem společnosti WhatsApp a klíčovou postavou při vyjednávání dohody s Facebookem. Michael Donohue byl téměř devět let technickým ředitelem společnosti WhatsApp, než v roce 2019 Facebook opustil.

Mezi HalloApp a WhatsAppem existuje mnoho společného, aplikace je určena pro skupinové nebo individuální chaty s blízkými přáteli a rodinou. Jediný způsob, jak najít lidi, je znát jejich telefonní číslo, zprávy jsou šifrovány a nejsou tam žádné reklamy.

Čtyři hlavní karty HalloApp

HalloApp je rozdělen na čtyři hlavní karty – domovský kanál příspěvků od vašich přátel, skupinové chaty, individuální chaty a nastavení. Celkový design je velmi minimalistický. Neexistují žádné algoritmy pro třídění příspěvků nebo skupinových chatů.

Aplikaci si můžete stáhnout z odkazů zde

HalloApp aplikace sociální síťe

HalloApp – první síť skutečných vztahů.

„Představte si, že vaši přátelé online byli vaši skuteční přátelé. Představte si, že váš zdroj nebyl naplněn lidmi a příspěvky, na kterých vám nezáleželo. Představte si, že procházíte smysluplnými okamžiky a vidíte to, co jste chtěli, abyste viděli, ne to, co chtěl vidět algoritmus. Představte si, že s vámi není zacházeno jako s produktem.“

Žádné reklamy. Žádní roboti. Žádné lajky. Žádní trollové. Žádní následovníci. Žádné algoritmy. Žádní ovlivňovatelé. Žádné fotografické filtry. Žádné dezinformace.

Soukromí jako základní lidské právo

Na rozdíl od starších sociálních sítí se společnost, jenž stojí za novou aplikací, domnívá, že soukromí je základním lidským právem. Používá vaše telefonní číslo, aby vás spojili s přáteli a rodinou. Kromě toho nikdy neshromažďuje, neukládá ani nepoužívá žádné osobní údaje a nikdy vám nebude zobrazovat reklamy. Nikdy. Opravdu nikdy. Vaše chaty jsou šifrovány end-to-end. Nikdo mimo vaše chaty je nemůže přečíst, ani HalloApp.

Jak to bude s financováním do budoucna.

Každý projekt něco stojí, společnost nakonec plánuje účtovat uživatelům poplatky za funkce s předplatným. To připomíná, jak byl WhatsApp původně monetizován, než jej Facebook koupil. Prozatím společnost čerpá nezveřejněnou částku peněz, kterou spoluzakladatelé získali od investorů. Jak to ale bude do budoucna se uvidí.

AN

Obrázky: HalloApp


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..