WhatsApp View Once – Fotky a videa, které si lze prohlédnout jen jednou.

Aplikace pro zasílání zpráv WhatsApp, vlastněná Facebookem, tento týden zavedla novou funkci, která se nazývá View Once, nebo-li Zobrazit Jednou. Fotografie nebo videa budou z chatu okamžitě odstraněny, jakmile je příjemce otevře prostřednictvím funkce WhatsApp View Once. Tato nová funkce WhatsAppu je nastvena tak, že v ní nelze přeposílat, ukládat, označovat hvězdičkou ani sdílet fotografie nebo videa, která byla odeslána nebo přijata. Pokud je zpráva v době zálohování neotevřená, lze médium zobrazit jednou ze zálohy. Po zobrazení mediálního obsahu se zpráva zobrazí jako “otevřená”.

Příjemce též uvidí, že se jedná o fotografii či video “view ones”, takže tuto novou funkci by chtělo používat pro lidi, kterým důvěřujete, aby si třeba nevytvářeli snímek obrazovky. “Odesílejte fotografie nebo videa pouze po zobrazení médií důvěryhodným osobám. Někdo například může: Pořídit snímek obrazovky nebo záznam média, než médium zmizí. Pokud někdo pořídí snímek obrazovky nebo obrazovku, nebudete upozorněni o nahrávání, “uvedl sám WhatsApp na svém blogu.

Jak poslat fotkky či videa k “zobrazení jen jednou” na WhatsApp?

  • Při odesílání fotky nebo videa je můžete nastavit jako “view once” klepnutím na tlačítko “1”, které najdete nalevo od tlačítka pro odeslání. Poté, co jej příjemce otevře, bude smazáno.
  • V příspěvku na blogu WhatsApp uvádí, že tuto mediální funkci lze použít ke sdílení obrázků, jako je zkoušení nového oblečení v obchodě, rychlá reakce na zachycený okamžik v čase nebo něco citlivého, jako je heslo do Wi-Fi.

Jaké jsou klíčové funkce WhatsApp View Once

  • Média nebudou uložena do fotografií nebo galerie příjemce.
  • Jakmile jednou odešlete fotografii nebo video jako “view once”, nebudete je moci znovu zobrazit.
  • Když je povoleno médium, nelze přesměrovat, ukládat, označovat hvězdičkou ani sdílet fotografie nebo videa, která byla odeslána nebo přijata.
  • Má-li příjemce zapnuté potvrzení o přečtení, je možné vidět, zda příjemce otevřel zobrazení fotografie nebo videa.
  • Jestliže fotku nebo video neotevřete do 14 dnů od odeslání, platnost média z chatu vyprší.
  • Pokud je zpráva v době zálohování neotevřená, lze média “view once” zobrazit ze zálohy. Pokud již byla fotografie nebo video otevřeno, médium nebude zahrnuto do zálohy a nelze jej obnovit.

AN
Zdroje: blog WhatsApp, Mint
Úvodní obrázek: remix Pixabay

AzaNoviny

X-Magazín A-A

Jeden myslel na “WhatsApp View Once – Fotky a videa, které si lze prohlédnout jen jednou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..