Xiaomi No. One

Xiaomi největším prodejcem mobilů v Evropě. Jednička i v Česku.

Čínská značka mobilních telefonů Xiaomi předběhla Samsung a stala se ve druhém čtvrtletí letošního roku největším prodejcem smartphonů v Evropě.

Čínská firma triumfuje v Evropě

Společnost Strategy Analytics uvádí, že Xiaomi se dostalo ve 2. čtvrtletí roku 2021 na první příčku v Evropě s 12,7 miliony dodaných kusů a 25,3% podílem na trhu . Na druhé místo odsunulo Samsung s 12 miliony dodaných kusů a 24% podílem. Je také nutno poznamenat, že Xiaomi dosáhlo ročního růstu o 67% ve srovnání se 7 procentním meziročním poklesem u Samsungu.

Apple je nyní na třetím místě s 9,6 miliony dodaných kusů a 19,2 procentním podílem na trhu. Ve srovnání s 2. čtvrtletím 2020 se jedná o růst 15,7%.

Na dalších místech se nachází Oppo s podílem 5,6% a Realme s 3,8%. Obě značky jsou uprostřed evropské expanze, přičemž u Oppo se jednáo 180% roční růst a Realme dosahuje neuvěřitelného ročního růstu 1 800 procent.

TOP 5 dle dovákem mobilů do Evropy ve druhém čtvrtletí 2021

Společnost Realme poprvé vstoupila do evropského regionu v roce 2019 a zaměřila se na Španělsko. Od té doby se však ve velkém rozšířila do dalších zemí jako Francie, Itálie, Velká Británie, Rusko a mnohých dalších. Takže v podstatě vidíme růst prakticky z nuly. Bude proto zajímavé sledovat, jaký růst si Realme dokáže udržet, až bude mít zavedenější jméno.

Xiaomi první i v České republice

Ve druhém čtvrtletí letošního roku se stala čísnská společnost Xiaomi největším prodejcem smartphonů také v rámci České republiky. Xiaomi ovládalo český trh s 29 procenty a meziročně narostlo o 192%. Druhý Samsung si o 4% pohoršil a je na 28 procentech. Třetí je s 16% Apple, jenž se propadl o 13 procent. V Česku, stejně jako v celé Evropě, raketově roste značka Realme.

AN
Zdroj: Strategy Analytics
Úvodní obrázek: remix Pixabay


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..