Huawei

Huawei se vrátí na trůn smartphonů i přes sankce USA.

Výkonný ředitel společnosti Huawei Guo Ping uvedl, že čínský technologický gigant Huawei se vrátí na trůn v oblasti smartphonů, i když společnost nadále trpí důsledky amerických sankcí.

Za působení bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa byla společnost Huawei vyhodnocena jako hrozba pro národní bezpečnost, a tím byla zařazena na černou listinu exportu a odříznuta od klíčových technologií. Konkrétně se to týká pokročilých polovodičů potřebných pro její smartphony.

Propad příjmů o 47 procent

Příjmy ze spotřebitelské divize společnosti Huawei se v první polovině roku 2021 meziročně propadly o 47%. Společnost byla kdysi jedničkou na trhu smartphonů , ale v současné době vypadla i z první pětky .

„Největší potíže pro nás v současné době jsou mobilní telefony.“ Víme, že vyrábět čipy s malými rozměry a nízkou spotřebou energie vyžaduje pokročilou technologii. Huawei může udělat design, ale nikdo nám není schopen pomoci s výrobou, uvízli jsme v pasti.“řekl předseda Huawei Guo Ping.

Problémem Huawei jsou čipy

Jedním z největších problémů společnosti Huawei je, že čínští výrobci čipů nemají schopnost vyrábět špičkové polovodiče, které společnost se sídlem v Šen-čenu vyžaduje. Guo však tvrdí, že společnost Huawei neopustí podnikání se smartphony. Místo toho bude spolupracovat s partnery s cílem zlepšit jejich technologie. „Huawei bude i nadále působit v sektoru mobilních telefonů,“ řekl Guo. „Očekávám, že s rostoucí schopností výroby čipů se Huawei vrátí na trůn chytrých telefonů.“

„Doufám, že den, kdy bude Čína schopná vyrábět čipy, může přijít velmi brzy.“ Do toho dne bude toto odvětví existovat a my se pokusíme zachovat a rozvíjet naše technologie, abychom zajistili, že budeme schopni vyrábět konkurenceschopné telefony, “dodal Guo.

Prodej značky Honor a zaměření se na jiné oblasti

V loňském roce společnost Huawei prodala svou značku levných smartphonů s názvem Honor ve snaze udržet své podnikání při životě. Společnost Huawei též přesunula své zaměření do jiných oblastí, jako je například software a cloud computing, jelikož podnikání se smartphony se i nadále potýká za stávající situace s problémy.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Huawei se vrátí na trůn smartphonů i přes sankce USA.“

  1. […] Huawei se vrátí na trůn smartphonů i přes sankce USA. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..