XChat ve ztrátě

XChat ve ztrátě poprvé od převzetí 42ideas.

XChat byl do konce roku 2015 vlastněn portálem Centrum, jenž v tu dobu ovládala společnost Economia. Od roku 2016 legendární chatovací server provozuje společnost 42ideas s.r.o., které Economia, jako jednomu ze tří zájemců, XChat odprodala. V prvních čtyřech letech hospodařil nový vlastník chatovacího portálu vždy s nějakým ziskem. Až minulý rok, tedy rok 2020, dle účetní užávěrky, která se před pár dny objevila ve Veřejném rejstříku a Sbírce listin na eJustice Ministerstva spravedlnosti České republiky, je XChat ve ztrátě.

XChat ve ztrátě po 4 ziskových letech

XChat ve ztrátě - Zisky a ztráty v jednotlivých letech společnosti 42ideas s.r.o.
Přehled hospodářských výsledků 42ideas s.r.o.

Jak vidíte z tabulky, zisk v prvních čtyřech letech se pohyboval v rozmezí 51 102 Kč až po 161 175 Kč v úplně prvním roce provozu XChatu. Návštěvnost legendárního chatovacího portálu soustavně a vytrvale klesá, provoz je financován předně z reklamy. 85 – 90 procent návštěvnosti již delší čas tvoří uživatelé, kteří se zdržují v místnostech a kategoriích s erotickou a sex tématikou. Za rok 2020 se tedy ocitl XChat ve ztrátě, uvidíme jak si povede tento rok a v dalším období.

XChat - Chatovací portál
XChat

Ztráta XChatu hrazena ze zisku minulých let

Podle závěrů Valné hromady byla ztráta převedena na účet Nerozdělený zisk minulých let v plné výši, čímž je tato ztráta plně uhrazena. 42ideas vlastní 4 společníci: Petr Flégl (obchodní podíl 40%), Bc. Ondřej Tesárek (Jednatel – obchodní podíl 16%), David Dee Nesiba (13%) a STROJ-KOVO s.r.o. (31%), kde je jediným společníkem Jan Zálešák, jenž je též druhým z jednatelů firmy 42ideas s.r.o.

XChat z třetiny v zástavě Finančního úřadu

Podíl STROJ-KOVO s.r.o., kde je jediným společníkem Jan Zálešák, byl zastaven ve pospěch Finančního úřadu 15. května 2018. Přesně jde o Finančníh úřad pro Ústecký kraj, Územní pracoviště v Děčíně, kdy byl podíl zastaven na základě Rozhodnutí správce daně o zřízení zástavního práva k podílu v korporaci. Tento podíl činí 31 procent, tedy téměř třetinu.

AN
Zdroje a obrázky: xchat.cz; justice.cz; remix Pixabay


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „XChat ve ztrátě poprvé od převzetí 42ideas.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..