Instagram loga

Instagram „Oblíbené“, vývoj nové funkce známé z Facebooku

Instagram potvrdil, že vyvíjí novou funkci s názvem „Oblíbené“, která by uživatelům umožňovala vybrat si ty účty, jejichž příspěvky by chtěli na svém kanálu vidět výše. Podobná funkce už existuje na Facebooku, kde dává uživatelům krapet větší kontrolu nad algoritmem News Feed. Na Facebooku si uživatelé mohou vybrat až 30 přátel nebo facebookových stránek, jejichž příspěvky se v kanálu novinek zobrazují výše. Není však zatím úplně jasné, jaký limit by měla funkce „Oblíbené“ na Instagramu.

Instagram „Oblíbené“ objevil Alessandro Paluzzi

Funkci Instagram Favorites nedávno objevil ve vývoji reverzní inženýr Alessandro Paluzzi , který v nabídce Nastavení Instagramu našel novou ikonu pushpinu pro Oblíbené a další podrobnosti o tom, jak tato funkce může fungovat.

Dle screenshotů, které Paluzzi zveřejnil na Twitteru, budou uživatelé moci vyhledávat na účtech Instagramu, které aktuálně sledují, a vytvořit si seznam oblíbených položek. Tento seznam lze kdykoli upravit a Instagram poznamenává, že uživatelé nebudou upozorněni, když budou přidáni do něčích Oblíbených.

Jedná se o podobnou úroveň soukromí, jakou nabízí několik let stará funkce Instagramu „Close Friends“, která se místo toho zaměřuje na to, aby uživatelé mohli vytvořit samostatný seznam sledujících, aby mohli sdílet své soukromější a osobní Instagram Stories s vyvolená skupinou.

Funkce je stále ve vývoji

Paluzzi nám říká, že byl schopen přidat kontakty do seznamu oblíbených, ale zatím si nevšiml žádné změny v kanálu Instagram. To znamená, že tato funkce se stále vyvíjí a spuštění není bezprostřední. „Tato funkce je interním prototypem, který je stále ve vývoji, a není testován externě,“ sdělil mluvčí Instagramu. Odmítl sdílet jakékoli další podrobnosti o této funkci.

Cíle funkce Instagram „Oblíbené“

Vzhledem k tomu, že uživatelé, kteří platí za obsah, nechtějí zmeškat ani okamžik, dávalo by smysl dát jim nástroje k označení těchto tvůrců jako „Oblíbené“, jejichž příspěvky byly ve svém kanálu také více hodnoceny. Funkce Favorites by mohla být užitečná také pro ty, kteří si od Instagramu odpočinuli a raději by viděli důležité fotografie a videa, která jim po návratu z oblíbených účtů unikly, než jen nejnovější nebo zajímavé aktualizace ze všech účtů, které sledují. A i když to pravděpodobně není hlavním cílem, nová funkce by mohla obecně pomoci řešit stížnosti uživatelů na algoritmický zdroj.

Dnes stále existuje řada lidí, kteří chtějí mít možnost vidět příspěvky Instagramu v chronologickém pořadí, a dávají přednost tomu, aby příspěvky nebyly znovu seřazeny podle algoritmu, který nemohou ovládat. Oblíbení by tomuto požadavku neustoupili (ačkoli Instagram v minulosti testoval chronologický kanál). Ale přinejmenším by to dalo uživatelům možnost zajistit, aby jim nechyběly příspěvky od těch, jejichž aktualizace chtěli vidět nejvíce.

Ačkoli Instagram řekl, že pracuje na vývoji oblíbených, nemusí to nutně znamenat, že se taková funkce spustí veřejnosti. Společnosti velikosti Instagramu často prototypují nové nápady, ale jen některé z těchto testů se nakonec dostaly do obecné verze.

AN
Obrázek: Pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Instagram „Oblíbené“, vývoj nové funkce známé z Facebooku“

  1. […] Instagram „Oblíbené“, vývoj nové funkce známé z Facebooku […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..