TikTok mobil

TikTok má již více jak miliardu uživatelů

TikTok v pondělí uvedl, že má nyní více než miliardu aktivních uživatelů, a to pouhé čtyři roky poté, co čínská společnost ByteDance spustila tuto velmi populární aplikace pro sdílení videa.

TIkTok těžil z lockdownů

Aplikace TikTok byla již značně populární před pandemií koronaviru hlavně díky své virální choreografii nastavené na popové písně. TikTok ovšem získal velkou podporu právě v době největších lockdownů, kdy byly uzavírány školy a mnoho zaměstnanců vykonávalo práci z domova. Video platforma získala od července 2020, kdy společnost naposledy nahlásila čísla uživatelů, více než 300 milionů uživatelů.

Souboj s YouTube

Platforma byla původně postavena na principu 15 sekundových videí a na začátku července zvýšila časový limit na tři minuty, aby přilákala širší publikum a mohla soužetit s video platformou YouTube. Reakcí dceřiné společnosti Googlu YouTube bylo spuštění YouTube Shorts, a to ve více než 100 zemích v polovině července, aby naopak mohla konkurovat TikTok v segmentu krátkého formátu.

Dceřiná společnost ByteDance, jejíž ekvivalent se v Číně jmenuje Douyin, přesto zůstává výrazně za YouTube, které v roce 2020 vykázalo 2,3 miliardy aktivních uživatelů měsíčně.

Rychlejší monetizace TikToku

TikTok se nyní snaží monetizovat větší část provozu své platformy, což bylo v jeho počátcích celkem pomalé. Sociální síť v loňském roce zrychlila cílení na reklamu. Koncem srpna 2021 spustila novou funkci, která umožňuje jejím uživatelům přímo nakupovat produkty nabízené na platformě tvůrci obsahu.

AN
Úvodní obrázek: Pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „TikTok má již více jak miliardu uživatelů“

  1. […] TikTok má již více jak miliardu uživatelů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..