Sociální sítě Žena

Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny?

Sociální síťě a nejrůznější aplikace pro komunikaci jsou již neodmyslitelnou součástí našich životů. AzaNoviny sestavily seznam 35 sociálních sítí a aplikací roku 2021. Pojďme se podívat na ty veleznámé, méně známé a některé pro někoho třeba neznámé.

Začátkem prosince 2022 jsme aktualizovali Seznam sociálních sítí a rozšířili ho o dalších sedm platforem. Jednak těch, které nově vznikly, druhak byly doplněny ty, o kterých si myslíme, že by na seznamu neměly chybět. Seznam v tomto článku tedy nově čítá celkem 42 sociálních sítí. A to už je pořádná porce, máte z čeho vybírat.

Co je sociální síť?


Služba na internetu, která registrovaným členům umožňuje si vytvářet osobní veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie, videa, provozovat chat a další aktivity.

Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021

Facebook

Facebook logo

Tuto největší sociální síť asi netřeba představovat. Poslední dobou se ovšem o ní říká, že je to „sociální síť pro staré“.

Instagram

Instagram logo

Instagram patří také Facebooku. Instagram je síť pro sdílení fotografií, videí a chatování s přáteli. Služba umožňuje uživatelům upravit pořízené fotografie pomocí řady filtrů.

YouTube

YouTube logo

Tento největší internetový server pro sdílení videosouborů také netřeba nijak více představovat.

TikTok

TikTok logo

TikTok je mobilní aplikace a sociální síť pro vytváření a sdílení krátkých videí vyvíjená čínskou společností ByteDance. Na čínském trhu je aplikace pod názvem Douyin.

LinkedIn

LinkedIn logo

LinkedIn je profesní sociální síť, na které se setkávají profesionálové a diskutují o svých pracovních zájmech. Mezi uživatele patří manažeři, konzultanti a odborníci z nejrůznějších oborů.

Twitter

Twitter logo

Twitter je poskytovatel sociální sítě a mikroblogu, který umožňuje uživatelům posílat a číst příspěvky zaslané jinými uživateli, známé jako tweety. Jedná se o textové příspěvky dlouhé maximálně 280 znaků.

Pinterest

Pinterest logo

Jedná se tedy o službu, která umožňuje online bookmarking obrázků. Pinterest umožňuje vytvářet tematické kolekce obrázků či fotografií, které lidé najdou online nebo je nahrají z vlastního počítače.

Snapchat

Snapchat logo

Snapchat je aplikací pro sdílení momentek ze života. Zobrazí se jen na malou chvíli a to na takovou, jakou uživatel zvolí před odesláním příspěvku. Snapchat tímto způsobem brání ukládání tzv. virtuálního odpadu, tedy fotek a videi.

Tumblr

Tumblr logo - Americká sociální síť

Tumblr je americká sociální síť, takzvaná „microblogging“ stránka, kterou v současné době vlastní společnost Automattic. Služba umožňuje uživatelům zveřejňovat multimédia či další obsah na vlastním blogu.

Behance

Behance logo

Behance je platforma sociálních médií vlastněná společností Adobe „k předvádění a objevování kreativní práce“.

Dribbble

Dribble logo - Sociální síť pro designéry

Sociální síť pro digitální designéry. Slouží jako platforma designového portfolia, pracovních míst a náborových stránek.

SoundCloud

SoundCloud logo

SoundCloud je internetová stránka pro online distribuci hudby. Je často využívána méně známými interprety ke sdílení jejich tvorby.

Ask.fm

Ask.fm logo

Lotyšská sociální síť. Uživatelé mohou anonymně či neanonymně psát otázky na zdi registrovaných uživatelů a ti na ně podle vlastní libosti můžou odpovědět nebo otázku smazat.

WeChat

WeChat logo

WeChat je multifunkční aplikace vyvíjená čínskou společností Tencent, známá v Číně pod názvem Weixin.

Vkontakte

Vkontakte logo - Ruská sociální síť

VKontaktě je mezinárodní sociální síť, ruská obdoba amerického Facebooku. Jedná se o nejnavštěvovanější sociální síť v Rusku, Bělorusku, Moldavsku a Kazachstánu.

Messenger

Messenger logo

Facebook Messenger, běžně zkracován jako Messenger, je americká aplikace a platforma pro bezplatné zasílání zpráv od Facebooku.

QQ

QQ logo

Tencent QQ je program pro instant messaging, nejvíce používaný v Asii.

Weibo

Weibo logo

Sina Weibo je čínská sociální síť určená pro mikroblogování. Svým způsobem je čínskou verzí sociální sítě Twitter.

Qzone

QQ logo - Čínská sociální síť

Čínská sociální síť, která umožňuje uživatelům psát blogy, vést deníky, posílat fotografie, poslouchat hudbu a sledovat videa.

Reddit

Reddit logo

Reddit je otevřenou internetovou sociální sítí, založenou na principu předkládání obsahu uživateli a jeho následného hodnocení pomocí hlasování.

Telegram

Telegram logo

Telegram je cloudová služba instant messaging, která je dostupná prostřednictvím open source klientů pro mobilní zařízení, desktopy a webové prohlížeče.

Viber

Viber logo

Viber je multiplatformní instant messaging aplikace, která umožňuje uživateli volat, posílat obrázky, videa a odesílat textové a hlasové zprávy.

Signal

Signal logo

Signal je multi-platformní služba šifrovaného zasílání zpráv. Zasílané zprávy, pro jejichž posílání je využíván internet, mohou být ve formě souborů, zvukových poznámek, videí a obrázků.

YY

YY logo

YY je významná čínská sociální síť založená na videu , dceřiná společnost společnosti JOYY.

Twich

Twich logo

Twitch.tv je platforma pro živé vysílání (streaming) se zaměřením především na videohry, vysílání soutěží eSports a další podobné akce s herním účelem, ale i hudbu, umění, či Talk Show.

Parler

Parler logo

Parler je americká služba pro mikroblogování a sociální síť, založená v roce 2018 a vyznačující se snahou o maximální svobodu projevu svých uživatelů.

Gab

Gab logo

Gab je americká alt-tech služba sociálních sítí známá svou silně pravicovou základnou uživatelů.


Mewe

MeWe logo - Sociální síť

MeWe je americká sociální síť, která se díky lehkému přístupu k moderování obsahu stala populární mezi americkými konzervativci, konspiračními teoretiky a anti-vaxxery.

Minds

Minds logo - Sociální síť

Minds je sociální síť, kde uživatelé mohou za používání Minds vydělávat peníze nebo kryptoměnu a tokeny lze použít k posílení jejich příspěvků.

MySpace

MySpace logo

Myspace je jeden z největších komunitních serverů na světě. Kromě klasických profilů se na Myspace nacházejí i profily hudebníků, filmařů nebo herců z celého světa.

Flickr

Flickr logo

Flickr je komunitní web pro sdílení fotografií. Uživatelé mohou také své fotografie umístit do mapy.

Clubhouse

Clubhouse logo

Clubhouse je sociální síť určená pro audio chat. Aplikace je přístupná pouze na pozvání.

Poetizer

Poetizer logo - Sociální síť pro básníky

Poetizer je sociální síť pro básníky a básničky.

Discord

Discord logo

Discord je komunikační platforma pro komunity. Nabízí podporu botů pro hudbu, správu práv a jiných záležitostí.

Houseparty

Houseparty logo

Houseparty je služba sociálních sítí, která umožňuje skupinové videochaty prostřednictvím mobilních a desktopových aplikací.

Myslíme, že jsme vám nabídli zdatný seznam 35 sociálních sítí a aplikací. Ale tím nekončíme a pro rok 2022 přidáváme dalších 7, tedy rošiřujeme pro Vás počet sociálních sítí na 42. A pokud byste chtěli vědět jak si vedly ty nejnavštěvovanější sociální sítě ve světě, v Česku či na jednotlivých kontinentech na podzim roku 2022, pak se podívejte na článek se statistikami viz. níže.

2022 – Dalších 7 sociálních sítí a aplikací pro Vás

Mastodon

Mastodon logo

Mastodon je sociální síť podobná Twitteru. Na rozdíl od většiny sociálních sítí je Mastodon open source a každý si může založit svoji vlastní instanci. Každá instance je propojená s ostatními instancemi, a je tedy možné se na ně připojit pomocí jednoho účtu.

GETTR

GETTR logo

Gettr je alt-tech platforma sociálních médií a mikroblogovací stránka zaměřená na americké konzervativce. Založil jej Jason Miller, bývalý poradce Donalda Trumpa, a oficiálně byl spuštěn 4. července 2021.

Rumble

Rumble logo

Rumble je online platforma pro video a cloudové služby se sídlem v Longboat Key na Floridě a v Torontu v Ontariu. V říjnu 2013 ji založil Chris Pavlovski, technologický podnikatel z Kanady.

Odysee

Odysee logo

Odysee je mediální platforma založená na blockchainu. Hostuje všechny druhy médií, jako jsou obrázky, články, PDF, zvukové soubory etc., ale nejznámější je pro hostování videí.

Pixelfed

Pixelfed logo

Pixelfed je bezplatná a otevřená služba sociální sítě pro sdílení obrázků. Je decentralizovaný, takže uživatelská data nejsou na rozdíl od jiných platforem uložena na centrálním serveru.

Sudeten.net

Sudeten.net logo

Sudeten.net je sociální síť sudetských Němců, která jim pomáhá pátrat po předcích, ale také hledat například ty, kteří ještě mluví některým ze sudetoněmeckých nářečí.

Truth Social

Truth Social logo

Truth Social je alt-tech platforma sociálních médií vytvořená Trump Media & Technology Group, americkou mediální a technologickou společností založenou v říjnu 2021 bývalým prezidentem USA Donaldem Trumpem.

(Aktualizace 02.12.2022 – Seznam rozšířen na 42 sociálních sítí a aplikací)

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

9 komentářů: „Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny?“

  1. […] Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny? […]

  2. […] Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny? […]

  3. […] Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny? […]

  4. […] Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny? […]

  5. […] Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny? […]

  6. […] Seznam 42 sociálních sítí a aplikací. Znáte je všechny? […]

  7. […] Seznam 42 sociálních sítí a aplikací. Znáte je všechny? […]

  8. […] Seznam 42 sociálních sítí a aplikací. Znáte je všechny? […]

  9. […] Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny? Nová česká sociální síť Notesoo Nasazení ruského systému elektronického boje Murmansk-BN vypnulo komunikaci NATO v Evropě Plyn – Naplněnost zásobníků a jak dlouho vydrží ukáže web aplikace Pokec.sk – Slovenská seznamka a komunitní server kde to žije. eDokladovka – Všechny důležité doklady v mobilu Reddit – Sociální síť (ne pro každého). Truth Social nově i pro region Česko KaiOS – Operační systém pro tlačítkové telefony. Sudeten.net – Nová sociální síť sudetských Němců. Je i v češtině […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..