Facebook blackout. Výpadek sociální sítě Facebook.

Obří výpadek Facebooku. Nefunguje Facebook, Instagram i WhatsApp

Uživatelé hlásí, že sociálně sítě patřící společnosti Facebook mají výpadek. Kromě Facebooku jsou potíže také s Instagramem, WhatsAppem či Messengerem. Do aplikace není možné se přihlásit, neaktualizuje se feed hlavních zpráv a nedají se ani posílat zprávy. Naposledy se technické problémy u aplikací objevily 1. října, ale ne v takovémto rozsahu.

Problémy hlásí desetitisíce lidí a výpadek se týká i dalších zemí v Evropě a v Kanadě. K blackoutům Facebooku dochází relativně zřídka, ale jejich dopad bývá rozsáhlý, mimo jiné proto, že se týká tří největších aplikací na světě. Jak uvádí web CNN, uživatelé se přesunuli na Twitter, kde nyní trendují takzvané hashtagy #WhatsApp nebo #Instagramdown. Facebook zatím neuvedl, co výpadek způsobilo, ani kdy bude vyřešen. Pouze konstatoval, že si je problému vědom.

Návštěvníkům webových stránek Facebooku se jednoduše zobrazila chybová stránka nebo zpráva, že se jejich prohlížeč nemůže připojit. Aplikace Instagram a WhatsApp naoko fungují i nadále, ale nezobrazují nový obsah včetně odeslaných nebo přijatých zpráv.

Facebook výpadek blackout. Nedostupnost stránky Facebook.com
Screenshot AzaNovin

„Jsme si vědomi, že někteří lidé mají problémy s přístupem k našim aplikacím a produktům. Pracujeme na tom, aby se vše co nejrychleji vrátilo do normálu a omlouváme se za případné nepříjemnosti,“ uvedl na Twitteru vedoucí komunikace Facebooku Andy Stone.

Společnost Facebook zatím neinformovala o tom, co může být příčinou problému, ani o tom, kdy budou stránky, včetně aplikací Messenger a WhatsApp, opět v provozu. Výpadky aplikací nejsou neobvyklé. Vzácný ale je výpadek tolika propojených aplikací největší světové společnosti sociálních médií najednou.

AN
Obrázky: Pixabay; AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Obří výpadek Facebooku. Nefunguje Facebook, Instagram i WhatsApp“

  1. […] Obří výpadek Facebooku. Nefunguje Facebook, Instagram i WhatsApp […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..