Mobilní vyhledávání Google

Mobilní vyhledávání Google modernizuje: Nepřetržité posouvání výsledků

Mobilní vyhledávání Google mění způsob, jakým funguje vyhledávání Google na mobilních zařízeních, prozatím ve Spojených státech. Když se v telefonu dostanete na konec sady výsledků vyhledávání, nebudete muset klepnutím přejít na další stránku. Místo toho se automaticky načte další sada výsledků, takže můžete průběžně posouvat dolů a plynule zobrazit další informace.

Tato změna bude uvedena na mobilní web a prozatím bude podporována v mobilní aplikaci Google pro iOS i Android v USA pro většinu vyhledávání v angličtině. Protože jde o stupňovité vydání, zpočátku se můžete setkat s tím, že se některé výsledky posouvají, a jiné nikoliv.

Mobilní vyhledávání Google bude plynulejší

Zatímco většina lidí v prvních několika výsledcích najde to, co hledá, jak tvrdí Google, jsou i tací, co hledají další informace a mají tendenci procházet až čtyři stránky s výsledky vyhledávání. To je jeden z důvodů, proč společnost provádí tuto změnu. Nyní se tedy tito uživatelé budou moci plynuleji pohybovat mezi stránkami, aniž by museli klikat na tlačítko „zobrazit další“ v dolní části stránky.

Google poznamenává, že by to mohlo být užitečné zejména pro vyhledávání, kde lidé hledají různé nápady nebo inspiraci na dané téma, místo jen rychlé odpovědi.

Další důvod: Více zobrazených reklam

Pro začátek vás nepřetržitý posun nenutí zastavit se v libovolném bodě vašeho hledání a poté klepnutím na odkaz přejít vpřed – pozůstatek z počítačové éry webového vyhledávání. Tento design typu „klikni pro další“ je ve světě, kde kanály v aplikacích představují nekonečný proud informací a aktualizací již zastaralý. A právě pokračováním v posouvání mohou uživatelé Google nakonec strávit více času v aplikaci, kde se jim také zobrazí více reklam.

Větší flexibilita pro Google s umísťováním reklam

Souvislé posouvání by také mohlo Googlu poskytnout větší flexibilitu, pokud jde o umístění reklam. Namísto omezení reklam na začátek stránky s výsledky je lze vkládat mezi výsledky vyhledávání při pohybu dolů, tedy spíše tak, jak se zobrazují reklamy ve zdrojích sociálních sítí.

Google patrně přerozdělí počet textových reklam, které se zobrazují mezi horní a dolní částí stránek pro mobilní dotazy v USA a Anglii. Nyní se textové reklamy budou zobrazovat v horní části druhé stránky a dále, zatímco v dolní části každé stránky se bude zobrazovat méně textových reklam. Rozumíme však, že na způsobu zobrazování reklam v Nákupech a místních reklamách se v tuto chvíli nic nemění.

Vzhledem k tomu, že je Vyhledávání Google přeplněno informačními boxy, návrhy vyhledávání, produkty k nákupu a tlačítky, která vás zavedou do dalších vyhledávacích odvětví, jako jsou videa, je stále obtížnější klepnout na správné tlačítko ve výsledcích vyhledávání. To platí zejména proto, že Google zastíní ostatní tlačítka tmavěji v naději, že upoutá vaše oko a podpoří kliknutí na jiné místo určení.

AN
Zdroje a obrázky: techcrunch; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Mobilní vyhledávání Google modernizuje: Nepřetržité posouvání výsledků“

  1. […] Mobilní vyhledávání Google modernizuje: Nepřetržité posouvání výsledků […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..