Facebook zisky

Facebook – zisky z výdělků a zpětného odkupu

V rozšířeném obchodování akcie Facebooku vzrostly o více než 3 % poté, co Facebook vykázal lepší než očekávané zisky, přestože tržby za očekáváním analytiků zaostaly. Oznámeno bylo také navýšení o 50 miliard dolarů na program zpětného odkupu akcií Facebooku.

Facebook oddělí Reality Labs

Počínaje čtvrtým čtvrtletím Facebook oddělí Reality Labs do samostatného segmentu reportingu. V tomto segmentu bude Facebook nabízet hardware, rozšířenou realitu a VR produkty. Rodina aplikací společnosti, včetně Facebooku, Instagramu, Messengeru, WhatsAppu a dalších, přispěje k dalšímu segmentu příjmů.

V důsledku svých investic do hardwaru a virtuální reality Facebook očekává v roce 2021 pokles provozního zisku o zhruba 10 miliard dolarů. Společnost již v červenci oznámila, že vzniká nový tým, který se bude věnovat metaverse, 3D prostředí, a ve kterém může komunikovat více lidí.

Facebook: zisky vzrostly o 17 procent

Dle Facebooku se tržby meziročně zvýšily o 35 %, zatímco zisk vzrostl o 17 % na 9,2 miliardy dolarů ze 7,8 miliardy dolarů. Ve čtvrtém čtvrtletí společnost očekává tržby v rozmezí 31,5 až 34 miliard USD. Analytici očekávali tržby ve výši 34,8 miliardy dolarů. Facebook ve své prognóze poznamenal: „Ve čtvrtém čtvrtletí čelíme značné nejistotě v důsledku aktualizací Apple iOS 14, makroekonomických podmínek a faktorů souvisejících s pandemií Covid.“

Nárůst počtu uživatelů

Počet měsíčních uživatelů napříč rodinou aplikací Facebooku dosáhl ve třetím čtvrtletí 3,58 miliardy, což je nárůst z 3,51 miliardy ve druhém čtvrtletí. Facebook tuto metriku používá k měření celkového počtu uživatelů ve své hlavní aplikaci, Instagramu, Messengeru a WhatsAppu.

Ve Spojených státech a Kanadě, kde Facebook generuje vyšší příjmy na uživatele než v jiných regionech, měl Facebook 196 milionů aktivních uživatelů denně. Na konci druhého čtvrtletí v Evropě to bylo 308 milionů lidí.

AN
Zdroje a obrázky: fxempire; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..