Facebook mobil

Facebook – Změna názvu služby kvůli nové image

Společnost Facebook Inc, která se nachází pod palbou regulačních orgánů a zákonodárců kvůli svým obchodním praktikám, uvažuje o novém názvu služby, změna názvu bude oznámena příští týden, informovaly zdroje s odvoláním na lidi s přímou znalostí této záležitosti.

Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg hovoří od července o „virtuálním vesmíru“, kde se lidé mohou pohybovat mezi různými zařízeními a komunikovat ve virtuálním prostředí. Skupina investovala značné prostředky do virtuální reality a rozšířené reality a vyvíjela hardware, jako je Oculus Náhlavní soupravy VR a práce na technologiích AR brýlí a náramků.

Facebook ve stopách Googlu (Alphabet)

Podle zprávy by tento krok pravděpodobně umístil vlajkovou aplikaci jako jeden z mnoha produktů mateřské společnosti dohlížející i na další značky jako Instagram a WhatsApp. Google koneckonců přijal tuto strukturu už v roce 2015, kdy se reorganizoval na holdingovou společnost s názvem Alphabet. Facebook uvedl, že nekomentuje „fámy či spekulace“.

Pokud je to pravda, rebranding by dával smysl, protože hlavní podnikání Facebooku se pro skupinu stává méně důležitým a snaží se předělat image pošpiněnou regulační a právní kontrolou, tím jak zachází s bezpečností uživatelů a nenávistnými projevy, uvedli někteří analytici. Facebook změna názvu pravděpodobně nemine.

Facebook je pod rozsáhlou kontrolou globálních zákonodárců a regulačních orgánů ohledně jeho postupů moderování obsahu a škod spojených s jeho platformami, přičemž interní dokumenty, které unikly, tvoří základ pro slyšení amerického Senátu minulý týden.

„Mít jinou mateřskou značku bude chránit před převedením této negativní asociace na novou značku nebo jiné značky, které jsou v portfoliu,“ sdělil Shankha Basu, z University of Leeds.

Metaverse – Virtuální vesmír

Facebook virtuální vesmír

Metaverse virtuální vesmír, poprvé vytvořený v dystopickém románu o tři desítky let dříve, je populární v Silicon Valley a odkazují na něj i další technologické firmy jako Microsoft. Populární dětská hra Roblox sama sebe popisuje jako metaverskou společnost. Fortnite od Epic Games je také považován za součást metaverse.

Zuckerberg plánuje promluvit o změně názvu na výroční konferenci Connect 28. října, ale mohlo by to být odhaleno již dříve.

AN
Zdroje a obrázky: Reuters; Pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

3 komentáře: „Facebook – Změna názvu služby kvůli nové image“

  1. […] Facebook – Změna názvu služby kvůli nové image […]

  2. […] Facebook – Změna názvu služby kvůli nové image […]

  3. […] Facebook – Změna názvu služby kvůli nové image […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..