Facebook Meta

Facebook má nový název: Meta

Generální ředitel společnosti Facebook Mark Zuckerberg ve čtvrtek na konferenci oznámil, že nové jméno společnosti bude Meta. Řekl, že název Facebook plně nezahrnuje vše, co společnost nyní dělá, a je stále úzce spojen s jedním produktem.

Rebranding je součástí snahy společnosti posunout se od toho, aby byla známá pouze jako společnost sociálních médií, k zaměření se na Zuckerbergovy plány na vybudování metaverse – virtuálního vesmíru.

Zuckerberg ve svém blogovém příspěvku napsal, že čtvrtkem se firemní struktura společnosti nezmění, ale změní se to, jak vykazuje finanční výsledky. „Počínaje našimi výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2021 plánujeme vykazovat dva provozní segmenty: Family of Apps a Reality Labs,“ vysvětlil. „Máme také v úmyslu zahájit obchodování pod novým burzovním tickerem, který jsme si rezervovali, MVRS, a to 1. prosince. Dnešní oznámení neovlivňuje, jak používáme nebo sdílíme data.“

Problémy Facebooku

Facebook byl v posledních několika týdnech v centru dění poté, co odhalení založená na usvědčujících interních dokumentech, jenž poskytla Wall Street Journalu informátorka Frances Haugenová, mimo jiné ukázala, že platforma Facebooku Instagram se stala toxickým místem pro teenagery, zejména dívky. A k tomu všemu antimonopolní regulátoři tlačí na rozpad společnosti, když důvěra veřejnosti v platformu sociálních médií klesá.

V pondělí zveřejnilo několik zpravodajských kanálů další podrobnosti o interních dokumentech zveřejněných Komisi pro cenné papíry a poskytnuté Kongresu v redigované podobě. Ukázaly hluboké znepokojení mezi výzkumníky Facebooku, že jeho uživatelská základna stárne a platforma ztrácí na popularitě mezi mladšími generacemi. Dokumenty také ukázaly, že Facebook má odstupňovaný systém, který upřednostňuje, které země obdrží zvýšenou ochranu před volbami.

Facebook se s přejmenováním na „Meta“ inspiroval u Googlu (Alphabet)

Rebranding je podobný tomu, jak proběhl u společnosti Google již v roce 2015, když společnost oznámila, že se stane jednou z několika společností pod záštitou větší holdingové společnosti s názvem Alphabet. Pro Facebook by to nyní mělo znamenat, že se původní „modrá aplikace“ připojí k Instagramu, WhatsAppu a Oculusu pod mateřskou společnost Meta.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Facebook má nový název: Meta“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..