Allegro kupuje Mall

Polské Allegro kupuje Mall a CZC

Polské Allegro kupuje Mall a CZC. Polská internetová nákupní platforma Allegro kupuje Mall Group a WeDo od stávajících akcionářů PPF, EC Investments Daniela Křetínského a Patrika Tkáče a Rockaway Capital Jakuba Havrlanta.

Allegro je největší polskou nákupní galerií a online aukční síní. V minulosti už u nás působilo, když koupilo srovnávač cen Heuréka nebo český aukční portál Aukro. Ty už ale mají jiné majitele.

„Během dvou desetiletí se Allegro stalo oblíbeným nákupním místem polských spotřebitelů. Společně se skupinou Mall Group a WeDo budeme nyní schopni zlepšit každodenní život nejen 18 milionům zákazníků, které již obsluhujeme, ale také oslovit zbytek Evropy. Kupující budou těžit z lepšího výběru, cen a pohodlí, zatímco společná základna přibližně 135 000 obchodníků bude moci jednou zalistovat, prodávat všude,“ říká François Nuyts, výkonný ředitel Allegra.

Allegro kupuje Mall a CZC za 925 milionů eur

Mall Group a WeDo budou koupeny za cenu 881 milionů eur, která vychází z pevného ocenění ve výši 925 milionů eur upraveného o dluh a podobné položky ve výši 44 milionů eur. Konečná cena může být navýšena až o 50 milionů eur v závislosti na výkonnosti Mall Group.

„Pro skupinu Rockaway Capital je to největší obchod v její historii a zároveň vyvrcholení příběhu, který jsme začali psát v roce 2014, kdy jsme vsadili na oblast e-commerce a začali budovat tehdy ještě E-commerce Holding,“ uvedl Jakub Havrlant, zakladatel investiční skupiny Rockaway.

Na investici do prodejce elektroniky CZC.cz v roce 2015 se už podílela společnost EP Investment Křetínského a Tkáče. Samotný vznik Mall Group se pak odehrál jen o pár měsíců později, kdy titíž investoři, tentokrát už i s pomocí skupiny PPF, přikoupili obchodní galerii Mall.cz a cenový srovnávač Heureka.

Transakce se netýká e-shopu Vivantis a startupu Mall Pay, ani internetové televize Mall.tv a online supermarketu Košík.cz, které byly v minulosti z Mall Group vyčleněny.

AN
Zdroje a obrázky: Rockaway Capital; Mall Group; Allegro


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

2 komentáře: „Polské Allegro kupuje Mall a CZC“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..