Meta PC

Ochranou známku „Meta“ si nechala registrovat PC firma už v srpnu. Požadují 20 milionů dolarů

Snaha Marka Zuckerberga změnit identitu Facebooku nemůsí být úplně bezproblémová. V srpnu zakladatelé společnosti Meta PC totiž podala žádost o ochrannou známku na slovo „Meta“ pro počítače, notebooky, tablety, software a další položky související s technologií, tedy celkem dlouho před tím, než bylo oznámeno přejmenování společnosti Facebook na Meta.

I když žádost o ochranou známku „Meta“ společnosti Meta PC nebyla ještě schválena, stále mají značný náskok před Zuckerbergem, pokud se ji pokusí uplatnit pro svou společnost. Zakladatelé společnosti, Joe Darger a Zack Shutt, ovšem sdělili, že jsou ochotni vzdát se svého úsilí o získání značky, pokud jim Mark Zuckerberg zaplatí 20 milionů dolarů.

Ochranou známku "Meta" si nechala registrovat PC firma už v srpnu
Ochranou známku „Meta“ si nechala registrovat PC firma už v srpnu

Cena se může zdát šílená, ale jak uvádí Darger a Shutt, pokud by se vzdali ochrané známky, pak to bude vyžadovat, aby změnili značku v celé své společnosti. A tento rebranding bude velmi drahý.

Nevídaný zájem o Meta PC

Velkého zájmu se firma Meta PC dočkala po oznámení Facebooku, že mění název společnosti na Meta. Vytěžila z toho 5 000% nárůst sledujících na svých kanálech sociálních sítí. Což si řekněme, že není vůbec špatné, že.

Nicméně z dobře informovaných zdrojů plyne, že Meta (Facebook) se domnívá a věří, že mají veškerá práva nezbytná k přijetí ochranné známky „Meta“ pro své zboží a služby.

AN
Zdroje a obrázky: tmz; meta


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..