Google vyhledávač

Rusko Google nově a opakovaně pokutuje za zakázaný obsah

Rusko Google znovu pokutuje za zakázaný obsah, když moskevský soud dnes, v pondělí 8. listopadu, udělil pokutu společnosti Alphabet (Google). Pokuta činila 2 miliony rublů, a byla opětovně udělena za to, že Google nesmazal obsah, který Rusko považuje za nezákonný. V tomto již panuje poměrně dlouhý spor mezi Moskvou a americkým technologickým gigantem.

Rusko pohrozilo Googlu pokutou ve výši jednoho procenta z jeho ročního ruského obratu, jelikož opakovaně nesmazal zakázaný obsah ve svém vyhledávači a na YouTube. Je to doposud nejsilnější krok Moskvy, jak ovládnout zahraniční technologické firmy.

Google potvrdil dnešní pokutu, nijak ji ale nekomentoval. Minulý měsíc Google uvedl, že společnost na předchozích pokutách zaplatila více než 32 milionů rublů.

Rusko též potrestalo aplikaci pro zasílání zpráv Telegram pokutou 4 miliony rublů. Dva další správní případy proti společnosti Google byly odloženy do 29. listopadu. Jak uvedl soud, důvodem byla ta skutečnost, aby měl zástupce Googlu více času na prostudování materiálů případu.

Ruský prezident Vladimir Putin již před časem obvinil platformy sociálních sítí a další technologické giganty z porušování internetových zákonů země. Též měl snahu přinutit zahraniční firmy, aby otevřely kanceláře v Rusku a uchovávaly osobní údaje Rusů na jeho území.

AN
Úvodní obrázek: pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Rusko Google nově a opakovaně pokutuje za zakázaný obsah“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..